Tom naast begeleider Stijn. "Special forces zijn geen ijskoude killers, maar warme mensen", aldus de presentator.
Volledig scherm
Tom naast begeleider Stijn. "Special forces zijn geen ijskoude killers, maar warme mensen", aldus de presentator. © VRT

Tom Waes stuurde 15 Vlamingen naar de Special Forces: "Geen 24 uur geslapen in 8 dagen. En ik deed niet eens mee"

TVEigenlijk was het een idee voor 'Wauters vs. Waes', om een week opleiding te volgen bij de special forces, maar toen lukte het Tom Waes niet om Defensie te overtuigen. Nu pakt hij het iets anders aan. In 'Kamp Waes' volgt de presentator vijftien gewone burgers een week lang in hun beenharde training. "Ik heb nog geen 24 uur geslapen in die acht dagen. En ik deed niet eens mee."

6 reacties

 • Karel Van Geel

  4 jaar geleden
  Waes denkt van zichzelf dat hij zich al bewezen heeft! Met tv shows te maken? Wat een grapjas.
 • Gerrit Mangé

  4 jaar geleden
  Veel respect voor deze mensen en de zware opofferingen die zij moeten maken, maar ook andere landen hebben special forces, deze bestaan telkens maar over een paar honderd goed getrainde mannen maximum. Wat gaat Europa doen als Rusland morgen met een paar honderdduizend man aan de poorten van Europa staat.
 • Linda D'Haese

  4 jaar geleden
  Louis Meuleman Ze mochten nooit de legerdienst afgeschaft hebben dit zou voor de jeugd van nu een heel goede leerschool geweest zijn inzake tucht en om met anderen te leren omgaan en respect te hebben voor iedereen !!!
 • RENE LENAERTS

  4 jaar geleden
  @jan swaenen; Klinkt mooi, maar onmogelijk! legerdienst zou voor alle jongeren moeten gelden (+- 300.000 per jaar) maar is voor omkadering en organisatie te duur. Bovendien weet ik als oud beroepsmilitair dat het enkel nuttig zou zijn als jongeren aan het tuchtreglement oude stijl zouden onderworpen worden. Mensenrechtenorganisaties zouden dan moord en brand roepen
 • Germain De Block

  4 jaar geleden
  Ontzettend veel respect mannen.!!!