Tom Waes in het Koninklijk Salon in Brussel-Centraal.
Volledig scherm
Tom Waes in het Koninklijk Salon in Brussel-Centraal. © © VRT

Tom Waes ontdekt verborgen ruimte in station Brussel-Centraal: “De koning kan deze plek elk moment opnieuw opeisen”

TVTom Waes (52) trekt zondagavond op verkenning door onze hoofdstad in ‘Reizen Waes: Vlaanderen’. In de catacomben van het station Brussel-Centraal doet hij alvast een opvallende ontdekking. Hij stoot er namelijk op een geheime ruimte die niet gekend is bij het grote publiek.

21 reacties

 • dieter devreze

  7 maanden geleden
  Wat een ontstellend zwakke reeks en het laat me met andere ogen naar de andere Reizen Waes kijken. Behalve de grootste sigaar, had ik over elk item ooit al een reportage in het brave Vlaanderen Vakantieland gezien, of iets in de krant gelezen. Begane paden betreden noem ik dat. Komt ervan als je alleen Vlaanderen als je land beschouwd. Mocht hij Wallonië erbij genomen hebben, hadden we misschien wel minder bekende dingen gezien.
 • Marc Devuldere

  7 maanden geleden
  Klopt volledig Tyl Sachs. MIVB rijdt ook niet meer door Molenbeek omdat hun bussen voortdurend met stenen bekogeld worden.
 • tyl sachs

  7 maanden geleden
  Wat een hersenspoeling. Zondagavond Molenbeek is fantastisch het is allemaal niet waar wat er over verteld wordt. Waes gaat voortaan zelfs zijn groenten gaan kopen in Molenbeek. Hij zal wel met de auto moeten gaan. Maandagmorgen Radio 1 : de Lijn stopt met busvervoer in Molenbeek want ze worden teveel aangevallen
 • Walter De Vuyst

  7 maanden geleden
  Aangenaam programma om kennis te maken met Vlaanderen en het Brussels gewest .
 • willem merken

  7 maanden geleden
  Als ik mij goed herinner heeft de VRT dat al uitgezonden in boeketje Vlaanderen of was het Vlaanderen vakantieland?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen”
  Play
  TV

  Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzeker­heid te verbergen”

  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
 1. Op het snackmasters menu: de bekendste burger van het land: “Ze hadden ons één snack beloofd, maar dit zijn vijf snacks”
  Play
  TV

  Op het snackmas­ters menu: de bekendste burger van het land: “Ze hadden ons één snack beloofd, maar dit zijn vijf snacks”

  Sofie Dumont en Seppe Nobels strijden maandag in ‘Snackmasters’ voor het laatste plekje in de halve finale. De twee krijgen de aartsmoeilijke opdracht om de enige echte Bicky Burger na te maken. Iets wat bij de ene vlotter gaat dan bij de andere. “Het vlees is te flets, het brood is niet goed. Dat is hier een kleine wake-upcall. Alles opzij en herbeginnen.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Tom Waes is eindelijk verlost van de wroeging die hem jarenlang kwelde: “Ik heb met scha en schande geleerd dat je moet investeren in een relatie”
  PREMIUM
  Showbizz

  Tom Waes is eindelijk verlost van de wroeging die hem jarenlang kwelde: “Ik heb met scha en schande geleerd dat je moet investeren in een relatie”

  Nieuwe, verrijkende inzichten. Tom Waes (52) doet er elke week wel op in ‘Reizen Waes: Vlaanderen’, onder het alziende oog van 1,8 miljoen kijkers. Maar ook daarnaast staat Tom graag stil bij het leven. Hoe langer hoe meer zelfs. En soms leidt dat tot bevrijdende gedachten, zoals recent toen hij zijn kinderen iets wilde opbiechten: “Eindelijk is die knoop uit mijn maag.”