Tom Hiddleston met Sophia Di Martino, die de vrouwelijke versie van zijn personage Loki speelt.
Volledig scherm
Tom Hiddleston met Sophia Di Martino, die de vrouwelijke versie van zijn personage Loki speelt. © AP

Tom Hiddleston over genderfluïde personage Loki: “Eindelijk aangekaart”

TVSuperhelden zijn niet langer stereotype mannen die met hun spierballen rollen, ze zijn er in alle vormen en maten. Dat bewijst de nieuwe Disney+-reeks ‘Loki’, door openlijk aan te kaarten dat het titelpersonage genderfluïde is. Dat is niet alleen vooruitstrevend voor de filmindustrie, maar het klopt ook nog eens met de mythologie rond de Noorse god, aldus acteur Tom Hiddleston (40). “Ik ben hier heel tevreden mee.”

4 reacties

 • Freddy De Vos

  1 maand geleden
  Binnenkort zien we eindelijk een vrouwelijk Thor, chapeau voor Disney! Zij maken bepaalde onderwerpen bespreekbaar en durven dingen in vraag stellen
 • Arthur Morgan

  1 maand geleden
  Disney moet eens leren om al dat politiek correcte gepamper uit hun films te houden. Niet voor niks dat steeds meer films beginnen te floppen en de inkomsten steeds meer dalen. De kijkers zijn dat serieus beu.
 • pieter jansens

  1 maand geleden
  de mythologische interpretatie hier is een beetje kort door de bocht... . Maar inderdaad, Loki was minstens bisexueel en kon zich als gedaanteveranderaar ook in vrouwelijke wezens veranderen. Dit neemt niet weg dat zijn basisgedaante, dus degene waarnaar hij standaard terugkeerde wel degelijk mannelijk was.Ben trouwens grote fan van het Marvelpersonage ;-)
 • karin verwimp

  1 maand geleden
  Ik heb absoluut niks tegen mensen met een andere geaardheid en etc maar hou karakters in dergelijke films en strips asjeblieft simpel seg. Dit is al even onnozel als die vrouwelijke Thor van Marvel en daar kijk ik dus niet naar. Ieder zijn meug maar als er een film over Thor of Loki op is dan wil een VENT in de rol zien. Geen vrouw en geen half verwijfd geval zoals je er tegenwoordig zoveel ziet rondlopen. En dan bedoel ik echt wel gasten die 100% hetero zijn.