© VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT

Tijs Vanneste staat na 10 jaar nog eens voor de klas: “Mijn vrouw vroeg zelfs of ik er niet te intensief mee bezig was”

TVTijs Vanneste (43) ruilt zijn kemping in voor een klaslokaal. In de nieuwe reeks ‘Meneer Vanneste’, vanaf donderdagavond op Eén, staat de oud-leerkracht na meer dan tien jaar nog eens zelf voor de klas. Een reactie op de vele sombere berichten over ons onderwijs, legt de voormalige meester uit. Hij besloot om het heft in eigen handen te nemen en uit te zoeken hoe het gesteld is met onze scholen. “Vroeger was het vechten om een job te vinden. Nu kon ik overal waar ik kwam meteen beginnen.”

1 reactie

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Ja inderdaad vroeger moest je een politieke kleur kiezen om een job in het onderwijs te kunnen bemachtigen en nu zijn er overal vacatures. Ik wens Tijs toch wel het allerbeste en hopelijk vindt hij een school waar hij het naar zijn zin zal hebben en snel benoemd kan worden.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.