VIER
Volledig scherm
© VIER

TEST. Zou jij 'De Slimste Mens Ter Wereld' kunnen worden? Dit zijn de 10 moeilijkste vragen uit 14 seizoenen

Het populairste quizprogramma van Vlaanderen 'De Slimste Mens Ter Wereld' viert zijn 15de verjaardag. Test of je klaar bent voor het nieuwe seizoen - dat vanaf maandag begint - met een selectie van de moeilijkste vragen uit het programma.

 1. De Slimste Mens Ter Wereld is toe aan een nieuw seizoen: met deze hilarische video wordt de jury voorgesteld
  Video

  De Slimste Mens Ter Wereld is toe aan een nieuw seizoen: met deze hilarische video wordt de jury voorge­steld

  Fans van het bekende quizprogramma De Slimste Mens ter Wereld op VIER kunnen al op het puntje van hun stoel gaan zitten, want er komt een nieuw seizoen aan. Het vijftiende alweer. Het Laatste Nieuws was als enige bij de opnames van de trailer die dat moet aankondigen en kon al even met Erik Van Looy en de twaalfkoppige jury praten. Opmerkelijke nieuwkomer daarin is zanger Sam Gooris.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.