Terug volop genieten van deze 'back to school' films en series
Volledig scherm
Terug volop genieten van deze 'back to school' films en series © rv

Terug naar school met deze streamtoppers: zo wordt september verre van saai

Uitgerust met nieuwe rugzakken, kaften en pennenzakken verzamelden jongeren woensdag massaal aan de schoolpoorten voor de start van het nieuwe schooljaar. Na een allesbehalve tropische zomer steken wij hen graag een hart onder de riem met onze eigen ‘back to school’-streamingspecial. De kracht van muziek in ‘School of Rock’ (Streamz), sterren spotten in ‘Freaks and Geeks’ (Hulu) of een nultolerantie voor pestkoppen in ‘Get Even’ (Netflix): we vulden onze Kijkgids aan met een keur wervelende avonturen in een schoolse setting.

 1. Hoe 1 seconde het verschil maakt tussen mogelijk eeuwige roem en een pijnlijke exit in ‘De Slimste Mens’
  TV
  3

  Hoe 1 seconde het verschil maakt tussen mogelijk eeuwige roem en een pijnlijke exit in ‘De Slimste Mens’

  Eén seconde lag er tussen hemel en hel voor Dorianne Aussems in de derde aflevering van ‘De Slimste Mens’. Eén luttele seconde en het evidente antwoord ‘The Father’. De radiopresentatrice vergat de filmtitel te zeggen, waarop nieuwkomer Jean-Marc Mwema zich met 50 extra seconden vooralsnog tot winnaar kroonde. En Dorianne wat later in de finale kansloos uit het spel werd geknikkerd.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Achter de schermen van ‘De bende van Jan de Lichte’: “Bijna elke acteur wou in dit Vlaamse Robin Hood-verhaal meespelen”
  PREMIUM
  TV

  Achter de schermen van ‘De bende van Jan de Lichte’: “Bijna elke acteur wou in dit Vlaamse Robin Hood-ver­haal meespelen”

  Wat je nooit ziet op tv... Onze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een tv-programma en onthult hoe het precies wordt gemaakt. Deze week: ‘De bende van Jan de Lichte’, dat nu te bekijken is op Streamz. “Je moet rekenen dat deze serie alles bijeen tussen de 6 en de 7 miljoen euro kost. Dat lijkt veel, maar in vergelijking met het buitenland is dat een peulschil.”