CODA
Volledig scherm
CODA © RV

Streamingtip: alles wat je moet weten over Oscarwinnaar ‘CODA’

TVDe recente uitreiking van de Oscars was er één van weinig woorden. Eens te meer omdat Will Smith z’n hand non-verbaal op de tronie van presentator Chris Rock wist te parkeren. Maar ook omdat ‘CODA’ — een film over een dove familie — er onverwachts met de hoofdprijs ging lopen. 

 1. STREAMINGTIP. ‘Red Sandra’: Wanneer het recht op gezondheid een lijdensweg wordt
  TV

  STREAMING­TIP. ‘Red Sandra’: Wanneer het recht op gezondheid een lijdensweg wordt

  Hij maakte met ‘Het Vonnis’ al een film die onrecht aankaart, en ook met ‘Red Sandra’ toont Jan Verheyen - in samenwerking met echtgenote Lien Willaert - zich van z’n meest bevlogen kant. Was z’n prent uit 2013 een aanklacht tegen de absurditeit van procedurefouten, neemt de regisseur dit keer de medische wereld en haar financiële discours stevig op de korrel. Een waardevol verhaal, dat niet op Streamz mocht ontbreken.
 2. Bedenker van ‘Friends’ belooft 4 miljoen dollar aan universiteit om gebrek aan diversiteit in sitcom goed te maken
  Celebrities
  3

  Bedenker van ‘Friends’ belooft 4 miljoen dollar aan universi­teit om gebrek aan diversi­teit in sitcom goed te maken

  Hoe geliefd ook, de afgelopen jaren klonk er steeds meer kritiek op de populaire sitcom ‘Friends’ vanwege het gebrek aan diversiteit. Bedenkster Marta Kauffman deed die kritiek lange tijd af als onzin, maar is nu toch tot inkeer gekomen. Dat vertelt ze in een interview met ‘Los Angeles Times’. Om het goed te maken, doneert ze nu 4 miljoen dollar (3,8 miljoen euro) aan een plaatselijke universiteit.