Eddy Demarez.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Demarez. © © VRT

Sportredactie VRT zal inclusietraject volgen, maar hoe zit zo'n traject in elkaar?

TVNa enkele ongepaste uitlatingen van Eddy Demarez (53) over de Belgische basketvrouwen op de Olympische Spelen besloot de directie van VRT hem en een collega een sanctie op te leggen. Daarnaast zal de openbare omroep ook een traject opzetten voor inclusie en integriteit voor de hele sportredactie. Maar wat is eigenlijk de bedoeling van zo’n traject en hoe gaat dat in zijn werk? 

24 reacties

 • Yolande MARIS

  2 weken geleden
  Als ik de woorden diversiteit en samen hoor,zijn mijn eerste gedachte weer iets dat om zeep gaat. Ik wil bekwame mensen geen discriminatie omdat er een verplichting van kleur of gender wordt opgelegd.Voorbeeld van deze politiek is onze regering ,het resultaat een praatbarak die ons de nek omdoet.
 • jos kenis

  1 maand geleden
  Voor straf op een gendervrij toilet, dat is om te lachen zeker ?
 • Jos Schoebben

  1 maand geleden
  In onze studententijd, de jaren zestig, werd met dergelijke uitspraken eens hartelijk gelachen, zelfs door betrokkenen. Om een L, of een G, of een B te vinden was toen niet zo eenvoudig, van een T was al helemaal geen sprake, laat staan de +. Nu leven we onder de dictatuur van LGBT+, BLM en #MrToo. wat een onverdraagzame wereld, nu is het verboden te lachen. Zij bepalen wat er mag gezegd worden en met wat mag gelachen worden, zielig!
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  De directie van vrt wil duidelijk, en niet voor de eerste keer, heiliger zijn dan Christus zelf en heeft deze zaak tot ongekende proporties opgeblazen, hun remedie is alweer veel erger dan de ziekte zèlf. Demarez kon makkelijk op de vingers getikt worden zonder al die publieke heibel, men kon hem bvb verplichten zijn excuses aan te bieden aan de meisjes, en de kous was af. Nu wordt alweer een gans huisgezin/familie getroffen...en dat is er vér over, vrt verzinkt in de eigen kneuterigheid.
 • Eddy DeGoei

  1 maand geleden
  Iedereen doet wel eens een ongenuanceerde uitspraak maar als die op beeld staat of op zogenaamd sociale media dan kan het je je hele leven achtervolgen. Ik beklaag de kinderen die in zo'n wereld moeten opgroeien.