De 28-jarige Sofie De Cleene heeft ‘De Schaal van Pascale’ gewonnen.
Volledig scherm
De 28-jarige Sofie De Cleene heeft ‘De Schaal van Pascale’ gewonnen. © VTM

Sofie wint ‘De Schaal van Pascale’: “Toont dat ik meer in mezelf moet geloven”

tvDe 28-jarige Sofie De Cleene heeft ‘De Schaal van Pascale’ gewonnen. De Gents troefde in de finale van de wedstrijd finalisten Anaïs en Stephan af. De jury loofde haar creativitiet en “perfecte imperfectie”.

 1. “Door de liefde zelf verloren te hebben, weet ik hoe belangrijk ze is”: Ruth Beeckmans presenteert ‘Verliefd, verloofd, getrouwd in 24 u’
  PREMIUM
  TV

  “Door de liefde zelf verloren te hebben, weet ik hoe belangrijk ze is”: Ruth Beeckmans presen­teert ‘Verliefd, verloofd, getrouwd in 24 u’

  Onder het mom van een tv-reisje over hotelbeoordelingen, lokte Jen (33) zijn vriendin Meryl (33) naar een tropisch strand in Senegal. Daar vroeg hij haar ten huwelijk én trouwden ze in het bijzijn van familie en vrienden. “Even had ik stress over de jurk, die ging ik toch wel kunnen kiezen?” Ook voor presentatrice Ruth Beeckmans (40) was het even bang afwachten voor de opnames, zegt ze. Ze moest in april vorig jaar namelijk plots afscheid nemen van haar echtgenoot, dan een programma vol liefde presenteren is allesbehalve evident. “Maar net door die liefde zelf verloren te hebben, weet ik hoe belangrijk ze is.”
 1. Tortus, de bekendste keramist ter wereld, jureert in ‘De Schaal van Pascale’: “Het niveau in de wedstrijd was... uiteenlopend”
  PREMIUM
  TV

  Tortus, de bekendste keramist ter wereld, jureert in ‘De Schaal van Pascale’: “Het niveau in de wedstrijd was... uiteenlo­pend”

  Hij verhief het duffe pottenbakken zowat eigenhandig tot een sexy hobby. Het wereldwijde ‘uithangbord’ van de keramiek Eric ‘Tortus’ Landon is de populairste kleier ter wereld, maar voor zijn oud-student Pascale Naessens maakte hij tijd om te jureren in haar talentenjacht. “Ik krijg behoorlijk wat huwelijksaanzoeken. Van mannen én van vrouwen.”
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.