De cast van 'Merlina': Jan Reusens, Mieke Bouve, Lea Couzin en Paul Ricour.
Volledig scherm
PREMIUM
De cast van 'Merlina': Jan Reusens, Mieke Bouve, Lea Couzin en Paul Ricour. © rv

Slapeloze nachten voor Kobe Ilsen en een extreemrechtse scenarist: boek verklapt geheimen van ‘Merlina’

TVWie in de jaren tachtig als kind tv keek, was ongetwijfeld verslingerd aan ‘Merlina’. Het detectivebureau van tante Merlina met de verleidelijke Ann, de klungelige Pol en de geniale uitvinder Napoleon zorgde voor een legendarische jeugdserie, waar voormalig VTM-journalist Peter Van Camp nu een nostalgisch boek over schreef. ‘Merlina en de parafix’ werd zaterdag voorgesteld in aanwezigheid van de nog levende hoofdacteurs Lea Couzin, Mieke Bouve en Paul Ricour. Wat maakte de serie zo succesvol, waarom hield Kobe Ilsen er slapeloze nachten aan over en waarom kwam de reeks abrupt ten einde? “Er zitten veel zaken in die vandaag absoluut niet meer zouden kunnen.”

6 reacties

 • Henri Hendriks

  2 maanden geleden
  Nu spreken ze wel West Vlaams ,daar verstaat geen mens iets van.
 • Rik Duyvejonck

  2 maanden geleden
  Een jaar of 25 geleden nog eens het mini cooperke tegen gekomen in een oldtimer garage in west vlaanderen. Deze was uitgelengd op de camera man vanachter te plaatsen.
 • rudy verbruggen

  2 maanden geleden
  Zaken die nu niet meer kunnen,waarom niet?
 • danny van hoey

  2 maanden geleden
  Inderdaad , een prachtige serie . Zaken die SPIJTIG genoeg niet meer kunnen … Meer verdraagzaamheid en vrijheid van opinie is een probleem geworden in dit land … Objectief blijven is toch zo moeilijk geworden.
 • Jeanpol Buyle

  2 maanden geleden
  Prachtige serie
 1. RECENSIE. ‘Extraordinary’: “Hipsters met superkrachten domineren de wereld en dat is leuker dan het klinkt”
  PREMIUM
  TV
  1

  RECENSIE. ‘Extraordi­na­ry’: “Hipsters met superkrach­ten domineren de wereld en dat is leuker dan het klinkt”

  Buitenbeentjes met bovennatuurlijke krachten in een doodgewone wereld hebben we al in oneindig veel variaties over ons scherm zien dartelen. Maar een doodgewoon buitenbeentje in een wereld vol bovennatuurlijke krachten? Dat is - afgezien van het hele opzet van de Disney-film ‘Encanto’- een semi-unicum. De producenten van ‘Killing Eve’ laten hun fantasie de vrije loop in ‘Extraordinary’, een achtdelige comedyreeks op Disney+ waar iedere laatbloeier zich in moet herkennen. Maar of dat ook buitengewoon sterke tv oplevert? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. Prachtig moment in ‘Een echte job’: An Lemmens mag mee bevalling begeleiden. “Dat was fantastisch, ongelofelijk!”
  TV

  Prachtig moment in ‘Een echte job’: An Lemmens mag mee bevalling begeleiden. “Dat was fantas­tisch, ongelofe­lijk!”

  Een droom komt uit voor presentatrice An Lemmens (42) in ‘Een echte job’. Ze wil graag eens een bevalling bijwonen én die kans komt er sneller dan verwacht. Bij mama Sylvia laat de baby niet langer op zich wachten. Zelfs de cameraploeg wordt overrompeld, waardoor ze het prachtige moment moeten filmen met een iPhone. “Hem mogen vastpakken... Je krijgt echt het gevoel van je eigen bevalling terug", glundert ze. “Het was fantastisch. Als er nog vrouwen zijn die met mijn assistentie willen bevallen, call me.”
 2. Hoe '#LikeMe' uitgroeide tot de ultieme sterrenfabriek: "Ik heb veel kinderdromen stukgemaakt”
  PREMIUM
  TV

  Hoe '#LikeMe' uitgroeide tot de ultieme sterrenfa­briek: "Ik heb veel kinderdro­men stukge­maakt”

  Langzaam maar zeker nadert het einde van ‘#LikeMe’, de razend populaire Ketnetreeks die Nederlandse muziek weer hip maakte en de carrière van sterren als Camille Dhont en Pommelien Thijs definitief lanceerde. En zeggen dat er aanvankelijk niet echt veel interesse was in het hersenspinsel van bedenker Thomas Van Goethem. “‘Fuck, we hebben onze kans verkeken’, dacht ik toen het stil bleef”, klinkt het in De Morgen.