Louis Walsh, Sharon Osbourne, Nicole Scherzinger en Simon Cowell
Volledig scherm
Louis Walsh, Sharon Osbourne, Nicole Scherzinger en Simon Cowell © Reporters / Wenn

Simon Cowell trekt na 17 jaar de stekker uit ‘X Factor’

TVSimon Cowell (61) heeft na 17 jaar besloten om te stoppen met ‘The X Factor’. De talentenjacht was het lanceerplatform voor onder meer One Direction, Little Mix en Leona Lewis en was ook even in Vlaanderen te zien. Op het hoogtepunt keken er zo’n 10 miljoen kijkers in het VK naar het programma, maar de realityserie kreeg de afgelopen jaren te maken met dalende kijkcijfers.

9 reacties

 • Jean Schepens

  2 maanden geleden
  en kijkt ! ... de wereld is blijven doordraaien ; wat een geluk alweer ! ... NONKELJEAN
 • DANIEL DEGRYSE

  2 maanden geleden
  Simon dank je voor het vele kijk en luister genot we zullen je missen.
 • franky van damme

  2 maanden geleden
  Top!!
 • DANNY LEIRS

  2 maanden geleden
  Had hij al veel langer moeten doen!!
 • Benny Lagae

  2 maanden geleden
  Eindelijk. Nu op vtm nog.
 1. Van een heavy metal klassieker tot een romantisch duet: dit was ‘The Best Of’ Urbanus
  Play
  TV
  3

  Van een heavy metal klassieker tot een romantisch duet: dit was ‘The Best Of’ Urbanus

  Gisteren werd de muziek van Urbanus (72) geëerd in ‘The Best Of’. Klassiekers zoals ‘Bakske Vol Met Stro' en ‘Madammen Met Een Bontjas’ werden in een verrassend nieuw jasje gestoken. Slongs Dievanongs, Stan Van Samang, Franky De Smet-Van Damme, The Starlings, Michael Van Peel en William Boeva namen de aartsmoeilijke taak op zich om de nummers van het icoon om te toveren tot een unieke versie.
 2. RECENSIE. ‘Scenes from a Marriage’: “Een slap aftreksel van een baanbrekend origineel”
  TV

  RECENSIE. ‘Scenes from a Marriage’: “Een slap aftreksel van een baanbre­kend origineel”

  ‘Scenes from a Marriage’ stuurde 50 jaar geleden een schokgolf door de tv- en theaterwereld. Nooit eerder werd een heilig huisje als het huwelijk met zo veel rauwheid tentoongespreid. En nooit eerder werd een regisseur door zo veel radeloze koppels overstelpt met aanvragen voor huwelijksadvies. De remake, met Jessica Chastain en Oscar Isaac, wist meteen genoeg verwachtingen op te wekken om een wereldpremière op het filmfestival van Venetië af te dwingen. Of u deze vijfdelige HBO-miniserie, die vanaf nu wekelijks te zien is op Streamz, daarom ook moet uitzitten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.