Anna Taylor-Joy schittert als Beth Harmon in 'The Queen's Gambit'.
Volledig scherm
Anna Taylor-Joy schittert als Beth Harmon in 'The Queen's Gambit'. © Netflix

Schaakster klaagt Netflix aan voor valse claims in ‘The Queen’s Gambit’ en eist 5 miljoen

TVNona Gaprindashvili (80), een voormalig schaakster uit de vroegere Sovjet-Unie, heeft streamingdienst Netflix voor vijf miljoen dollar (ruim 4,2 miljoen euro) aangeklaagd vanwege valse beweringen die gedaan worden in de populaire serie ‘The Queen’s Gambit’. Dat meldt entertainmentwebsite Deadline.

0 reacties

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Schaakvirtuoos Daniel (15) is jongste Grootmeester ooit in België: “Als ik een debiele zet speel, word ik zot”
  PREMIUM
  Deurne

  Schaakvir­tu­oos Daniel (15) is jongste Grootmees­ter ooit in België: “Als ik een debiele zet speel, word ik zot”

  Hij reist de hele wereld rond met vrienden en Bart De Wever behoort tot zijn fanclub: Daniel Dardha (15) uit Deurne is een vedette. Zeker nu hij als jongste van ons land ooit de prestigieuze titel van Internationaal Grootmeester in de wacht sleepte. Met enig bad boy-gehalte speelt hij à l’aise de grote schakers schaakmat: “Onverdiend winnen? Dat kan. Maar onverdiend verliezen zeker ook.”