Jacques Vermeire en Urbanus
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Vermeire en Urbanus © Florian Van Eenoo Photo News

Samen de wereld rond: Urbanus en Jacques Vermeire slaan de handen in elkaar voor unieke VTM-reeks

TVUrbanus (73) en Jacques Vermeire (71), de twee peetvaders van de Vlaamse stand-up comedy, hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuw VTM-programma. De volgende weken en maanden trekken ze samen de wijde wereld in om te onderzoeken of hun humor al dan niet universeel is. Producent Eric Goens licht het concept toe, dat vertraging opliep na het pijnlijke ongeluk van Vermeire, en vertelt hoe diep de vriendschap van de twee komieken gaat. “Ze zijn de enig mogelijke combinatie om dit programma te maken.”

28 reacties

 • Wendy Vandereyken

  1 maand geleden
  Met alle respect voor deze heren, maar we hebben in Vlaanderen betere komieken gehad. Gaston en Leo waren toch van een hoger niveau destijds. Maar ook die humor zou nu niet meer aanslaan. We leven in andere tijden.
 • Martine Dekkers

  1 maand geleden
  Stoppen? Pensioen? Nope, wij blijven steeds meer en meer willen, ook op onze oude dag. En Santermans mag mij eens proberen te doen lachen met zijn ‘hedendaagse humor’.
 • Erik Mones

  1 maand geleden
  Die twee in één programma? Geweldig, toptof nieuws, dan moeten we maar één programma skippen, twee vliegen in één klap.
 • Hilde De Smedt

  1 maand geleden
  Gelukkig is er nog netflix, is triestig gesteld tegenwoordig.
 • Joachim Santermans

  1 maand geleden
  Hopelijk hedendaagse humor en niet van de jaren 70-80
 1. Jarige Willy Sommers wordt verrast in 'Tien Om Te Zien': "Ik val compleet uit de lucht”
  Play
  TV

  Jarige Willy Sommers wordt verrast in 'Tien Om Te Zien': "Ik val compleet uit de lucht”

  Dubbel feest bij ‘Tien Om Te Zien’: deze week wordt Aaron Blommaert 20 jaar en ook Willy Sommers mag 70 kaarsjes uitblazen. Een ideale gelegenheid om hen allebei eens in de bloemetjes te zetten. Zo krijgt Sommers een bijzondere verrassing van zijn collega-artiesten Wendy Van Wanten, Christoff, Luc Steeno en Jo Vally: zij bestormen het podium met een medley. “Fantastische verrassing”, reageert Willy. “Ik val compleet uit de lucht!”
 2. Julie Vermeire en partner over nieuw seizoen ‘Klopjacht Celebs’: “Wij zouden echt nooit criminelen kunnen zijn”
  Play
  TV

  Julie Vermeire en vriend Laurins over nieuw seizoen ‘Klopjacht Celebs’: “Wij zouden echt nooit criminelen kunnen zijn”

  Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe onlinereeks ‘Klopjacht Celebs’ op GoPlay kijken. Het principe is hetzelfde als bij de televisiereeks ‘Klopjacht’, waarbij duo’s uit de handen van het speurdersteam moeten zien te blijven en undercover gaan. Maar bij deze onlinereeks nemen twee bekende duo’s het tegen elkaar op: Julie Vermeire en vriend Laurins Dursin en Jonatan Medart samen met influencer Elodie Gabias. Showbits-reporters Jarne en Desna spraken met Julie en haar vriend over hun deelname.
 3. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.