VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Saartje Vandendriessche zag af van 3 weken in het bos: “Ik heb zwart voor de ogen gezien van de honger”

TVEen dichtbegroeid bos in de buurt van La Roche. Een hoop mos als matras, een paar schuin gestoken takken als dak en een ijskoud riviertje als badkuip. Dat was dit voorjaar - het vroor ‘s nachts nog - drie weken het huis van Saartje Vandendriessche. Een uitje dat ze samen met survivalexpert Mike De Roover organiseerde omdat ze wilde “terugkeren naar de essentie”. Verhelderd, concludeert ze nu, maar enige ontbering is haar inmiddels niet meer vreemd. “Ik ben zes kilogram afgevallen. Soms kon je me bij elkaar vegen.” 

35 reacties

 • WALTER MENSAERT

  1 jaar geleden
  Je doet dit om in de belangstelling te blijven en er een mooie cent aan te verdienen. Goed voor je gezondheid is dit niet. 1 uur slapen en geen deftig eten hebben.
 • Stefaan Van Limbergen

  1 jaar geleden
  Ik ga alvast kijken deze avond. Love Saartje op televisie.
 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Heb Saartje altijd al sympathiek gevonden ( misschien komt het door mijn leeftijd van 70 ), doch zeuren moet ze er niet over doen, inderdaad er zelf voor gekozen, maar ja je moet het maar doen he.
 • Eddy Dubruqué

  1 jaar geleden
  Ze moest dit niet doen. Maar voor de poen en het op het scherm komen doen ze alles.
 • Jacques Leonard

  1 jaar geleden
  Zo'n kletspraat. Ze wist waar ze aan begon en zal er wel één aardig centje aan verdiend hebben. In het dagelijks leven, ondergaan sommige mensen, uitgeslotenen, hetzelfde lot en worden er niet voor vergoed. Media en medelijden willen opwekken.
 1. Tweede aflevering van 'The Last of Us' breekt record: “De grootste kijkersgroei ooit in de geschiedenis van HBO”
  TV

  Tweede aflevering van 'The Last of Us' breekt record: “De grootste kijkers­groei ooit in de geschiede­nis van HBO”

  “Dit is bij uitstek de beste adaptatie van een videogame ooit gemaakt.” De hele wereld is in de ban van de gloednieuwe HBO-reeks ‘The Last of Us’, met ‘Game of Thrones’-sterren Pedro Pascal en Bella Ramsey in de hoofdrol. De eerste twee episodes zijn nog maar net gelost en breken al massaal records. Zo kende de pilootaflevering de op één na beste première in meer dan tien jaar tijd van HBO. En de tweede aflevering doet het nog beter: de kijkcijfers stegen met maar liefst 22%. Volgens het netwerk is dat “de grootste kijkersgroei ooit.”
 2. Het wordt Alex Agnew te veel in ‘James The Musical’: “Voor mijn vader was ik één grote ontgoocheling: ik deugde nergens voor”
  PREMIUM
  TV

  Het wordt Alex Agnew te veel in ‘James The Musical’: “Voor mijn vader was ik één grote ontgooche­ling: ik deugde nergens voor”

  De grootste ‘fear factor’ van Alex Agnew (50)? “Een musical over mijn leven”, zegt hij vanavond aan het begin van zíjn ‘James De Musical’. Daarin krijgen we een totaal andere kant van de stoere stand-upcomedian te zien. De ruwe bolster werd gepest op school en had een complexe relatie met zijn oerstrenge Britse vader. Het zorgt tot driemaal toe voor tranen. “In Engeland had ik een halfbroer en twee halfzussen. Díé zoon vond hij geslaagd.”