VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Saartje Vandendriessche zag af van 3 weken in het bos: “Ik heb zwart voor de ogen gezien van de honger”

TVEen dichtbegroeid bos in de buurt van La Roche. Een hoop mos als matras, een paar schuin gestoken takken als dak en een ijskoud riviertje als badkuip. Dat was dit voorjaar - het vroor ‘s nachts nog - drie weken het huis van Saartje Vandendriessche. Een uitje dat ze samen met survivalexpert Mike De Roover organiseerde omdat ze wilde “terugkeren naar de essentie”. Verhelderd, concludeert ze nu, maar enige ontbering is haar inmiddels niet meer vreemd. “Ik ben zes kilogram afgevallen. Soms kon je me bij elkaar vegen.” 

35 reacties

 • WALTER MENSAERT

  1 maand geleden
  Je doet dit om in de belangstelling te blijven en er een mooie cent aan te verdienen. Goed voor je gezondheid is dit niet. 1 uur slapen en geen deftig eten hebben.
 • Stefaan Van Limbergen

  1 maand geleden
  Ik ga alvast kijken deze avond. Love Saartje op televisie.
 • Robert DE REU

  1 maand geleden
  Heb Saartje altijd al sympathiek gevonden ( misschien komt het door mijn leeftijd van 70 ), doch zeuren moet ze er niet over doen, inderdaad er zelf voor gekozen, maar ja je moet het maar doen he.
 • Eddy Dubruqué

  1 maand geleden
  Ze moest dit niet doen. Maar voor de poen en het op het scherm komen doen ze alles.
 • Jacques Leonard

  1 maand geleden
  Zo'n kletspraat. Ze wist waar ze aan begon en zal er wel één aardig centje aan verdiend hebben. In het dagelijks leven, ondergaan sommige mensen, uitgeslotenen, hetzelfde lot en worden er niet voor vergoed. Media en medelijden willen opwekken.
 1. IN BEELD. Prinses Delphine krijgt bloemen tijdens ‘Dancing With The Stars’
  TV

  IN BEELD. Prinses Delphine krijgt bloemen tijdens ‘Dancing With The Stars’

  ‘Dancing With The Stars’ komt vanavond voor het eerst op tv, maar donderdagavond werd het startschot van het SBS-programma wel al gegeven in Lint. In dit derde seizoen zullen prinses Delphine van Saksen-Coburg (53), acteur Yemi Oduwale (35), zwemmer Pieter Timmers (33), zanger Metejoor (30), seksuologe Lotte Vanwezemael (29), actrice Nora Gharib (28), TikTok-ster Jonatan Medart (21) en gymnaste Nina Derwael (21) hun beste dansbeentjes voorzetten. Dankzij Covid Safe Tickets, mondmaskers en handgel konden de acht dansers ook rekenen op een plejade aan bekende supporters. Al ging prinses Delphine wel met de meest enthousiaste fan lopen: haar partner Jim bracht een gigantisch boeket mee voor zijn danseres. “Hoe de wedstrijd ook loopt: ik ben nu al super trots”, klinkt het.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.