Rudi Vranckx op een gondel in Venetië, waar de term quarantaine in de middeleeuwen werd uitgevonden toen de pest dood en verderf zaaide.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudi Vranckx op een gondel in Venetië, waar de term quarantaine in de middeleeuwen werd uitgevonden toen de pest dood en verderf zaaide. © VRT

Rudi Vranckx trekt met camper door Europa om corona-impact in kaart te brengen: "Het was eens iets anders dan slaapmatje in Syrië"

TVNaar het Midden-Oosten kon hij dit jaar niet, maar stilzitten deed Rudi Vranckx (60) evenmin. Voor 'Een zomer als geen andere' trok hij met een mobilhome door Europa om na te gaan hoeveel er is veranderd sinds de uitbraak van het coronavirus. "Ik ben helemaal niet gerustgesteld, maar we mogen ons niet laten leiden door angst."

 1. De Feniks-wijn uit ‘Thuis’ wordt gebotteld op het domein van Gerry Calders: “We willen graag rondleidingen met de acteurs organiseren”
  PREMIUM
  TV

  De Fe­niks-wijn uit ‘Thuis’ wordt gebotteld op het domein van Gerry Calders: “We willen graag rondleidin­gen met de acteurs organise­ren”

  Het wijnhuis Stevenson, dat in ‘Thuis’ in de Withoeve gevestigd is en de voorbije weken erg vaak in beeld komt, bestaat natuurlijk niet echt. Maar de Feniks-wijn die er gebotteld, geschonken en gedronken wordt wél. Wie het gegiste druivensap zelf eens wil degusteren en de bijhorende wijngaard wil bezoeken, moet daarvoor naar Bekkevoort. Daar lopen ook Kobe, Waldek of Rosa regelmatig rond, want op het wijndomein Petrushoeve vinden alle buitenopnames van de dagelijkse fictiereeks plaats. “Ik heb zélf voorgesteld om de Feniks-wijn echt op de markt te brengen”, aldus eigenaar Gerry Calders.
 2. Ook wereldreizigers Tom Waes en Rudi Vrankx moeten binnenblijven: "Eerste crisis waarvan ik me afvroeg: wat kan ik in godsnaam bijdragen?"
  PREMIUM
  TV

  Ook wereldrei­zi­gers Tom Waes en Rudi Vrankx moeten binnenblij­ven: "Eerste crisis waarvan ik me afvroeg: wat kan ik in godsnaam bijdragen?"

  Ze werden zot in hun kot. En dus zochten Rudi Vranckx (60) en Tom Waes (51) naarstig naar een kattenluikje om toch televisie te maken. Thuis, achter hun laptop, zonder de gebruikelijke airmiles te verzamelen. "Dit is de eerste internationale crisis in een kwarteeuw waarvan ik me afvroeg: wat kan ik in godsnaam bijdragen?", zegt Vranckx. "Nochtans bevindt de frontlijn zich op 500 meter van mijn voordeur: Gasthuisberg Leuven."
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Koningin Mathilde spreekt jongeren moed in: "Geloof in jezelf"
  Play

  Koningin Mathilde spreekt jongeren moed in: "Geloof in jezelf"

 2. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie