VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Rob Michiels veroverde veilingwereld dankzij Oosters porselein: “Ik verkocht al een vaas voor 400.000 euro”

TVNergens ter wereld zijn er meer Chinese vazen per inwoner dan in België - zelfs in het café van ‘F.C. De Kampioenen staat er een. Veilingmeester Rob Michiels (35) - straks een van de veilingmeesters in ‘Het Hoogste bod’ op Eén - speelde in op die Vlaamse voorliefde en wist zo uit te groeien tot een gerenommeerd veilinghuis met klanten over heel de wereld. Van de Rockefellers tot Aziatische regeringsleiders: Michiels vertelt hoe hij dat deed, wie zijn klanten zijn en waarom hij zijn pijlen mikt op... China.

3 reacties

 • Samuel Sandovalleri

  6 dagen geleden
  @Gert Destoop, ... neen, in tegendeel ... hoe herdistribueer je anders geld?
 • ronny cuypers

  2 weken geleden
  Je moet goed zot zijn om veel geld te geven aan een nutteloos sierstuk.
 • Gert Destoop

  2 weken geleden
  Waar heb je eigenlijk vazen voor nodig? Ik heb er genoeg van mijn ouders. Zelf heb ik er nooit een gekocht. Chinese vazen ter waarde van 800k? Niet voor ons. Degoutant dat ze zoiets laten verkopen.
 1. Het wordt steeds stiller in ‘Sesamstraat’: zo gaat het vandaag met de cast uit de kinderserie
  TV

  Het wordt steeds stiller in ‘Sesam­straat’: zo gaat het vandaag met de cast uit de kinderse­rie

  Maandag raakte bekend dat er opnieuw een lid uit de ‘Sesamstraat’-familie is overleden. Sien Diels, de moederfiguur van bekende poppen als Ieniemienie en Pino, overleed op 74-jarige leeftijd. Amper een jaar nadat het iconische personage meneer Aart omkwam in een verkeersongeval. “Het wordt steeds stiller in ‘Sesamstraat’”, klinkt het op sociale media. Maar hoe gaat het nog met de resterende Nederlandstalige castleden zoals Frank, Hakim, Pino en Peetje?