Obi-Wan Kenobi
Volledig scherm
PREMIUM
Obi-Wan Kenobi © Disney

RECENSIE. ‘Obi-Wan Kenobi’: “Moest arme Ben hiervoor uit z’n pensioen gehaald worden?”

TVDrie maanden nadat Disney+ de Boba Fett-boeken dichtdeed, pakt het streamingplatform uit met het meest geanticipeerde Star Wars-project sinds ‘The Force Awakens’. In het zesdelige ‘Obi-Wan Kenobi’ kruipt Ewan McGregor terug in de legendarische lompen van de gelijknamige Jedi-meester en riskeert hij opnieuw een confrontatie met z’n oud-leerling Anakin Skywalker. Acteur Hayden Christensen maakt daarmee z’n triomfantelijke comeback naar de franchise en mag zich volwaardig in het iconische pak van Darth Vader hijsen. Of dit alles ook even verrukkelijk wegkijkt als dat het klinkt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.

11 reacties

 • Erika De neef

  1 maand geleden
  oei dat beloofd. Zojuist de eerste aflevering uitgezeten .... echt moeite moeten doen. Was traag, saai en amateuristisch (je keek overal door). Ben een star wars liefhebber maar dit was niet het wachten waard, nog niet. Blijkbaar is episode 2 meer van hetzelfde. Dus hopelijk maken de laatste 4 alles goed. Voorlopig vond ik The Mandalorian (wacht hier dringend op een vervolg !!) en Boba Fett véél beter.
 • Alex Rasera

  1 maand geleden
  Sinds wanneer is 6/10 negatief? Het klopt dat Obi Wan goeie kritieken krijgt maar toch niet allemaal 10/10 vermoed ik. De audience score op Rotten Tomatoes staat vandaag op 71%, wat eigenlijk niet veraf is van een 6/10. Dus waar maken we ons druk om?
 • Johan Buelens

  1 maand geleden
  Het is niet slecht om te zien wat Obi-Wan gedaan heeft nadat hij zich moest verstoppen voor The Empire, we weten allemaal dat het met Luke oké is bij Owen en Beru. Maar het is ook interessant om meer te weten over Leia en Alderaan. Is het een geweldige serie, mwaa... maar zeker niet slecht op een regenachtige dag!
 • Jay Legrand

  1 maand geleden
  Die Evelien is overduidelijk geen Star Wars fan, of allesinds 1 met weinig kennis. Geen idee hoe ze aan een 6/10 komt... De 2 eerste afleveringen waren alvast super!
 • bart coppens

  1 maand geleden
  Iedereen heeft gelukkig recht op zijn opinie, maar toch gek dat evelien de enige is die review plaatst die negatief is. Vele andere sites zijn lovend over de start van deze reeks