Dimitri en z'n echtgenote in de eerste aflevering van 'Leef!'.
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri en z'n echtgenote in de eerste aflevering van 'Leef!'. © Play4

RECENSIE. ‘Leef!’: “Een wat weinig subtiele tranentrekker”

TVOnze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag kijkt Jelle Brans ‘Leef!, waarin James Cooke portretten maakt van terminaal zieke Vlamingen. De eerste aflevering greep weliswaar naar de keel, maar je voelde nog te vaak de hand van de televisiemakers. “De zieke Dimi en z’n vrouw plengden bittere tranen, de camera rolde, en zoomde in. De vochtige oogjes van James Cooke werden ook even in beeld gebracht. En je wist: dit had niet gehoeven. Sommige zaken zijn zo intiem dat je er als kijker geen affaire mee hebt.”

2 reacties

 • Dirk De Strooper

  5 dagen geleden
  Ik begrijp de reactie van iemand die iets MOET schrijven. Maar het is niet allemaal rozengeur, de tranen waren echt en met een terechte reden. Mooi beeld van een gewone man met een ongelijke vijand die genadeloos is voor deze sympathieke vent.
 • joren cauberghs

  5 dagen geleden
  Mooi gebracht.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. James Cooke maakt tv-portret van terminale patiënten: "Bij mijn vriendin was ik heel lang bezig met afscheid nemen, maar niet met wat erna kwam”
  PREMIUM
  Showbizz

  James Cooke maakt tv-por­tret van terminale patiënten: "Bij mijn vriendin was ik heel lang bezig met afscheid nemen, maar niet met wat erna kwam”

  James Cooke speelde al een jaar of twee met het idee om portretten te maken van mensen die gaan sterven. Play4 stond niet meteen te springen. De clown van het huis die de mensen plots de dood in de ogen doet kijken? Er is al voor minder gezapt. Maar Cooke veegde alle twijfel van tafel en kreeg zelfs een plek in prime time. ‘Leef!’ - waarin hij vanaf maandag zes weken op rij iemand bezoekt die een doodvonnis heeft gekregen - is vooral een ode aan de liefde en de levenslust geworden. “Elke keer als ik thuis kwam van een opname, pakte ik Dorian nog harder vast dan anders. Omdat ik nu beter besef dan ooit wat die liefde waard is.”
 3. Een stoelendans, een zingende dakwerker en een talentvolle tweeling: dit was de vierde aflevering van ‘The Voice van Vlaanderen’
  TV

  Een stoelen­dans, een zingende dakwerker en een talentvol­le tweeling: dit was de vierde aflevering van ‘The Voice van Vlaanderen’

  Opnieuw een avond vol spanning in ‘The Voice van Vlaanderen’. Niet alleen hoopten de kandidaten met hun zangkunsten zo’n begeerde plek in de Knockouts te kunnen versieren, ook de coaches kruisten de degens om de beste talenten in hun team te krijgen. En Laura Tesoro? Die toverde opnieuw een glimlach op het gezicht van een afgewezen kandidaat.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen