Zeg nu zelf: geweldig subtiel is de productplacement in telenovelle 'Lisa' niet, toch? Volgens de makers van het programma en een mediaprofessor is het echter een economische noodzaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeg nu zelf: geweldig subtiel is de productplacement in telenovelle 'Lisa' niet, toch? Volgens de makers van het programma en een mediaprofessor is het echter een economische noodzaak. © VTM

Productplacement gaat steeds verder: telenovelle ‘Lisa’ past scenario aan in functie van sponsors

In de VTM-telenovelle ‘Lisa’ gaat het promoten van producten of merken verder dan we gewoon zijn: personages praten er honderduit over de uitvaartverzekeraar op wie ze een beroep doen en de elektroketen voor wie ze een slogan moeten bedenken. “Er is geen ontkomen aan reclame. De reclameboodschappen die we steeds vaker doorspoelen krijgen we nu in het programma zelf te zien”, zegt mediaprof Tom Evens. Ook de makers van ‘Lisa’ reageren.

 1. The Making Of ... 'Lisa': "Dat Tinne Oltmans de hoofdrol zou spelen, stond vast. Maar ook zij moest 'examen' afleggen"
  PREMIUM
  TV

  The Making Of ... 'Lisa': "Dat Tinne Oltmans de hoofdrol zou spelen, stond vast. Maar ook zij moest 'examen' afleggen"

  Met ‘Lisa’ heeft VTM na tien jaar nog eens een telenovelle op antenne. Elke weekdag kan je het wel en wee volgen van het verlegen meisje Lisa — een rol van Tinne Oltmans — die droomt van een carrière in de blitse reclamewereld. Zoals het een telenovelle betaamt, ligt de weg daarnaartoe bezaaid met de nodige obstakels én flink wat liefdesperikelen en intriges. Dat makers en acteurs liters zweet vergieten om de meer dan 200 afleveringen bol te werken, mag een understatement genoemd worden. Het opnametempo ligt moordend hoog. Er komt dan ook bijzonder veel kijken bij deze productie, zo leert een blik in de coulissen.
 2. Danny Timmermans is nieuwe slechterik in ‘Thuis’: “Een sympathieke ‘bad guy’ die over lijken gaat”
  TV
  2

  Danny Timmermans is nieuwe slechterik in ‘Thuis’: “Een sympathie­ke ‘bad guy’ die over lijken gaat”

  Na de exit van seriemoordenaar Jacques, zat ‘Thuis’ een tijd zonder slechterik. Daar komt deze avond verandering in met de komst van Chris, een zakenman die de boel graag oppookt. Bijna 20 jaar na zijn debuut aan de zijde van Bart De Pauw in ‘Buiten de zone’ en zijn doorbraak in de jeugdserie ‘W817’, heeft Danny Timmermans (53) zo eindelijk een nieuwe, vaste rol beet.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.