Gaia is boos op 'Thuis'.
Volledig scherm
PREMIUM
Gaia is boos op 'Thuis'. © Screenshot 'Thuis'

Productie ‘Thuis’ wil zich niet laten sturen door belangengroepen als GAIA: “Wij maken geen schooltelevisie”

TV“Onbegrijpelijk en schandelijk.” Het boze persbericht van GAIA nadat in ‘Thuis’ foie gras aan bod kwam, windt er geen doekjes om. Moeten Vlaamse soapmakers zich bij elke verhaallijn afvragen of ze niemand tegen de schenen schoppen? Bij ‘Thuis’ vinden ze alvast van niet: “Wij zijn verhalenvertellers, het is niet aan ons om ’n mening te hebben over foie gras.” Ann De Greef van GAIA kijkt daar echter anders tegenaan, zelfs na een verzoeningsgesprek: “Ik had de indruk dat het hen niet interesseerde.”

19 reacties

 • Ludwig VdB

  1 jaar geleden
  Iedereen mag een gedacht hebben maar als iedereen zijn gedacht aan iedereen gaat willen opdringen gaat het wel ingewikkeld worden en als dan iedereen de media nog gaat willen sturen om zijn gedacht verkocht te krijgen. Ze moeten bij het productiehuis van thuis dan wel de lijn doortrekken, een woordgrapje stigmatiseert echt geen hele bevolkingsgroep dus daar ook geen belachelijke excuses.
 • louis reinquin

  1 jaar geleden
  Het eten van foie gras zou tot het verleden moeten behoren.
 • Marc Uytdewilgen

  1 jaar geleden
  Gaia, ben echt niet anti, maar men moet ook niet overdrijven, Oké heb bij deze scene wel even aan die arme ganzen gedacht, maar echte promotie voor 'dit spul' heb ik er zeker niet in gezien!
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  was het in feite maar "school-tv" ipv het huidige gedrocht ... NONKELJEAN
 • Chris Verhaegen

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn er nog organisaties die over de dierenrechten waken.
 1. RECENSIE. ‘Chloe’: “Er is maar één vrouw de ster van deze reeks en ze heet niet Chloe”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Chloe’: “Er is maar één vrouw de ster van deze reeks en ze heet niet Chloe”

  Vrouwen die oplichten. Als we iets geleerd hebben van ‘Inventing Anna’, dan is het wel dat ze vroeg of laat tegen de lamp lopen en berooid achter de tralies belanden. Maar wat als ze de held van het verhaal worden? ‘The Crown’-actrice Erin Doherty kruipt in de huid van de gedesillusioneerde twintiger Becky, die onder een valse identiteit de plotse dood van Chloe - de vrouw die ze dag in dag uit dwangmatig op het internet volgt - wil ontcijferen. Of deze eigentijdse thrillerserie op Prime Video, van de hand van ‘Sex Education’-alumna Alice Seabright, ook uw volgende verslaving moet worden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.