De tijd tikt voor Frank Deboosere.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijd tikt voor Frank Deboosere. © Thinkstock/VRT

PORTRET. Na 36 jaar ‘Morgen weer met meer weer’ gaat Frank Deboosere verplicht op pensioen: “Zo zijn de regels blijkbaar”

Frank Deboosere (64) gaat in het voorjaar met pensioen. De weerman kondigde zijn afscheid zelf aan op Radio2. Een echte verrassing is dat niet: sinds vorig jaar stuurt de VRT elke werknemer op zijn 65ste verplicht met pensioen, ook schermgezichten die graag zouden blijven werken, zoals Michel Wuyts, Martine Tanghe, Frank Raes en Linda De Win. Deboosere liet uitschijnen dat ook hij bij die categorie hoort. Toch lijkt het erop dat we Deboosere nog wel elders zullen zien opduiken.

32 reacties

 • gerry vermeulen

  5 maanden geleden
  In tegenstelling tot de anderen die ze onlangs op pensioen stuurden, ga ik Frank echt missen. Ze mochten gerust een uitzondering maken, hij ziet er trouwens nog fris uit.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Terecht, pensioen is geen straf maar een welverdiende relax periode om eindelijk te mogen uitrusten op uw lauweren na een lang loopbaan veel gepresteerd te hebben.
 • Carmen De Gussem

  5 maanden geleden
  Er zijn genoeg jonge mensen die de fakkel kunnen overnemen maar"de oude garde op tv. " denkt dat ze onmisbaar is denk aan Tanghe. Frank was goed maar kan nu genieten van zijn vrije tijd ,zijn familie en zijn hobby's .
 • Kristine Delacourt

  5 maanden geleden
  Het is schandalig dat mensen verplicht met pensioen kunnen gestuurd worden. Veel mensen willen dat nog niet op die leeftijd. In het geval van onze bekende schermgezichten zal dat wel geen probleem zijn. Maar wat met mensen die een te korte loopbaan hebben voor een goed pensioen, om welke reden dan ook? Voor sommigen betekent die verplichting een serieuze financiële domper. In een tijd waar zoveel vacatures niet ingevuld geraken moet iedereen die wil werken ook kunnen (blijven) werken.
 • Liesbeth Cuppens

  5 maanden geleden
  Laat hem werken zolang hij wil. Niet tot hij erbij neervalt uiteraard, dat zal hij zelf ook niet willen, maar hem nu wegsturen, is zoveel als hem afschrijven. Wijlen Armand Pien heeft gewerkt tot hij 70 was. Als het toen kon om langer te werken, waarom dan nu niet meer? Veel mensen zijn niet op hem uitgekeken en zullen zijn vrolijke presentatie van het weer echt missen.