Zangeres Merol.
Volledig scherm
PREMIUM
Zangeres Merol. © BrunoPress/Johan Latupeirissa

PORTRET. Merol, ‘De slimste mens’-revelatie die openlijk zingt over ‘beffen’: “Eigenlijk wou ik een serieuze actrice worden”

TVIn ‘De slimste mens ter wereld’ oogt ze soms wat verlegen, met haar sprekende ogen half verborgen onder haar Venetiaans blonde froufrou, maar in haar muziek neemt ze geen blad voor de mond. Nu de Nederlandse zangeres Merol (30) de concurrentie in de tv-quiz omverblaast — maandagavond is ze al toe aan aflevering zeven — doen ook haar expliciete songs zoals ‘Hou je bek en bef me’ en ‘Foefsafari’ definitief hun intrede bij het brede publiek. Een portret van een bescheiden popster die graag buiten de lijntjes kleurt. “Na een avondje stappen, kroop ik in het bed van m’n buurman.”

15 reacties

 • Danny De Boey

  1 jaar geleden
  Ik ben blij dat ze eruit is eindelijk , ze is wel een hele intelligente vrouw! en haar songteksten stuiten me totaal niet tegen de borst! sex moet geen taboe mee zijn anno 2021! dus ik vind het hypocriet van sommige mensen dat zij er zo een dingen worden gezegd! kleine kinderen laat je sowieso toch niet zo laat opblijven? en mijn zonen die wisten al alles over sex vanaf hun 10 jaar! maar ik zie toch ook niet in Nederland Belgen mee spelen voor de titel de slimste mens ter wereld
 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Het wordt alsmaar erger. Platvoers zijn is de max !
 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Het wordt alsmaar erger. Platvoers zijn is de max !
 • Wouter Jacobs

  1 jaar geleden
  Waar zingt ze nu over ? Dit zijn zaken die niet aan kinderoren zouden logen komen of tenminste met een waarschuwing. Zoiets hoort niet voor 22:00u op de radio of tv te komen.
 • Michel Janssens

  1 jaar geleden
  Ik vind Merol én haar liedjes super 👍 Ik draai ze al jaren in mijn DJ-set . Lekker tegen de conservatieven hun ballen titsen 👌
 1. Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-acteur Donald Madder: “Ik wou mijn vader niet via tv leren kennen”
  PREMIUM
  TV

  Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-ac­teur Donald Madder: “Ik wou mijn vader niet via tv leren kennen”

  “Ik heb nooit een papa gekend.” Zeno Madder (26) uit ‘Bestemming X’ moest op vijfjarige leeftijd afscheid nemen van zijn vader, Donald Madder, bekend om zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’. In ‘Dag Allemaal’ vertelt Zeno hoe het was om op te groeien zonder papa, en hoe hij zijn dood een plaats heeft kunnen geven. “Hoe goed m’n moeder en grootouders ook voor mij hebben gezorgd, als puber heb je behoefte aan een vaderfiguur.”
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”
  PREMIUM
  TV

  Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”

  Het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ was in 2008 een enorm succes. Twee keer per week keken een miljoen mensen hoe vijf onervaren duo’s een restaurant uit de grond probeerden te stampen. Maar vijftien jaar later blijven er geen succesverhalen meer over. Het ene faillissement volgde op het andere en de meeste koppels zijn niet meer samen. Maar hoe gaat het nog met de deelnemers uit dat eerste seizoen? “Bij het begin van de opnamen woog ik 70 kilo, tegen de finale nog 45.”
 2. Wij keken naar ‘Arcadia’, de reeks van 1 miljoen per aflevering: “Je mag niet zien dat deze reeks uit Vlaanderen komt”
  PREMIUM
  TV
  38

  Wij keken naar ‘Arcadia’, de reeks van 1 miljoen per aflevering: “Je mag niet zien dat deze reeks uit Vlaanderen komt”

  De gloednieuwe fictiereeks ‘Arcadia’, op zondagavonden te zien op Eén, kan bogen op een budget van één miljoen euro per aflevering. Ongezien, voor een Vlaamse productie dan toch. Maar is het resultaat er ook naar? Wat is er in ‘Arcadia’ te zien? En is het goed? Wij bekeken de eerste aflevering. “Je moet niet op begrip rekenen ‘omdat de reeks bij ons is gemaakt’.”