De immer omstreden Johan Derksen was donderdagavond een laatste keer op het Nederlandse tv-scherm te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
De immer omstreden Johan Derksen was donderdagavond een laatste keer op het Nederlandse tv-scherm te zien. © SBS

PORTRET. Einde verhaal voor ‘Vandaag Inside’. Van analyserend voetbalprogramma naar provocerende praatbarak: “Voor al zijn sneren kreeg Johan Derksen 800.000 euro per seizoen”

“Een kat met negen levens”, noemt men in Nederland ‘Vandaag Inside’. Er volgt geen tiende, want de Nederlandse talkshow waarin Johan Derksen eerder deze week de ‘kaarsverkrachting’ opbiechtte, stopt direct en definitief. Zo meldde het Nederlandse tv-bedrijf Talpa daarnet. Portret van een analyserend voetbalprogramma dat uitgroeide tot Nederlands meest controversiële, maar tegelijk populairste praatbarak, waarvoor Derksen 800.000 euro per seizoen ving. 

38 reacties

 • Hugo Van Oosterhout

  10 maanden geleden
  Toch nog een 9e leven want volgens mij komt het gewoon weer terug…
 • guido Bervoets

  11 maanden geleden
  Uiteindelijk praten die gasten zichzelf toch aan de galg door hun arrogantie, zelfgenoegzaamheid, overmoed, macht, narcisme en het idee dat ze alles mogen.
 • Frans Sels

  11 maanden geleden
  Hij kreeg het goed verkocht op Tv , dat hij mensen schoffeerde ,het is aan aandachtstrekker ,opschepper en leugenaar ..MAAR hij kreeg het goed verkocht ,gekoppeld aan een riante vergoeding ...ja ,hij kon het en het lukte hem ..nu ging hij te ver ,hij beseft het niet en snapt het ook niet ...
 • Johan Aerts

  11 maanden geleden
  Belaglijke overjaarse figuren moesten jaren geleden al van het scherm verdwenen zijn.
 • Stefan Paul

  11 maanden geleden
  €800000... om aan een praatprogramma deel te nemen...
 1. RECENSIE. ‘Swarm’: “Door Billie Eilish als creepy cultleidster zouden we bijna de passage van Paris Jackson als praatzieke stripper vergeten”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Swarm’: “Door Billie Eilish als creepy cultleid­ster zouden we bijna de passage van Paris Jackson als praatzieke stripper vergeten”

  Na de Emmy-winnende reeks ‘Atlanta’ wilde bedenker en hoofdrolspeler Donald Glover koste wat het kost een show maken over een vrouwelijke superfan die geobsedeerd is door een popster. En guess what? Zijn reeks over de obsessieve aard van superfans (beter bekend als ‘stans’) online, heeft nu zelf het internet in z’n greep. Geen verrassing aangezien de reeks onder meer Billie Eilish in z’n cast heeft, die ook het één en ander afweet van opdringerige fans, en het grote verhaal heel wat echo’s deelt met popster Beyoncé en haar zwerm aan toegewijden. Of ‘Swarm’ op Prime Video echter meer in z’n mars heeft dan stuntcasting en het bijtincident van Beyoncé terug onder de aandacht brengen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. RECONSTRUCTIE: Twee nieuwe seksschandalen op één en dezelfde tv-avond: hoe tv-kijkend Nederland dinsdag 26 april 2022 nooit zal vergeten
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE: Twee nieuwe seksschan­da­len op één en dezelfde tv-avond: hoe tv-kij­kend Nederland dinsdag 26 april 2022 nooit zal vergeten

  De machtigste tv-fabriek van Nederland - Talpa Network van John de Mol - verandert steeds meer in een zielige schandaalbarak. Met afgelopen dinsdag als (voorlopig?) absoluut dieptepunt. Vrijwel meteen nadat Johnny De Mol - zoon van - in zijn eigen talkshow ‘HLF8’ op SBS6 aankondigde te stoppen wegens beschuldigingen van vrouwenmishandeling en seksueel misbruik, biechtte Johan Derksen in het aansluitende ‘Vandaag Inside’ zowaar een verkrachting op. Eén avond, één zender, twee nieuwe seksschandalen. Daar moest tv-kijkend Nederland toch even van bekomen. Een reconstructie.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”
  PREMIUM
  TV

  Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”

  Het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ was in 2008 een enorm succes. Twee keer per week keken een miljoen mensen hoe vijf onervaren duo’s een restaurant uit de grond probeerden te stampen. Maar vijftien jaar later blijven er geen succesverhalen meer over. Het ene faillissement volgde op het andere en de meeste koppels zijn niet meer samen. Maar hoe gaat het nog met de deelnemers uit dat eerste seizoen? “Bij het begin van de opnamen woog ik 70 kilo, tegen de finale nog 45.”