Politici reageren verontwaardigd op VTM-programma ‘Ik wil een kind’: “Kind krijgen is nog iets anders dan huis kopen of partner vinden”

Vanuit de politiek komen er kritische reacties op het nieuwe VTM-programma ‘Ik wil een kind’. Zo reageert Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) bezorgd op het gebruik van kinderen in entertainmentprogramma’s. “Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden.”

48 reacties

 • dauphine maryn

  2 maanden geleden
  In de opleiding vroedkunde hadden we discussies over de ethiek achter de abortuskwestie, daar werd niet licht overgegaan, later ging het over homokoppels en kinderen, alleenstaande mama’s, adoptie enz., nu gaan we geen jongens en meisjes meer onderscheiden en kinderen op de wereld zetten zonder engagement, sorry maar hoe minder ik bezig ben met sociale media, hoe beter ik me voel…
 • Tuur schiepers

  2 maanden geleden
  Een kind met 2 vaders en één moeder, maar de vaders en de moeder vormen geen koppel, wonen apart en maar verhuizen van de één naar de andere met telkens andere regels en gewoontes. Hoe kan een kind zo in harmonie opgroeien. En dan maar verwonderd zijn dat er veel jongeren zijn met psychische problemen.
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Of het nu VTM of Vrt of een andere zender is , moraliteit en respect voor traditionele waarden is tegenwoordig in veel programma's compleet verdwenen. Natuurlijk is de oorsprong hiervan hoofdzakelijk in de Angelsaksische wereld te vinden, waar Commerciële belangen aan de basis liggen van de sensatie die de kijkcijfers van de zender moeten opkrikken. Uitgerekend zijn het tegenwoordig die zenders die met het woord 'populisme' sommige politieke partijen voortdurend proberen de das om te doen.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  "Kind krijgen is nog iets anders dan huis kopen of partner vinden". De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Ondanks een toename in het aantal mishandelingen en verwaarlozing van kinderen mag nog steeds iedereen zonder meer een kind op de wereld zetten. Doe daar eerst eens iets aan alvorens met de vinger te wijzen!
 • Anne Geerts

  2 maanden geleden
  Dit kan toch echt niet meer!