Grace wint 'The Voice van Vlaanderen'. Ze krijgt meteen gelukwensen van haar coach Natalia.
Volledig scherm
PREMIUM
Grace wint 'The Voice van Vlaanderen'. Ze krijgt meteen gelukwensen van haar coach Natalia. © Joel Hoylaerts / Photo News

Podiumbeest met Congolese roots wint ‘The Voice’: “Ik heb al een song klaar over hoe moeilijk het is als donkere vrouw”

TVDe jonkie van de bende, maar wát een podiumbeest. Grace Khuabe (18), jonge vrouw met Congolese roots en internationale sterallures, mag voortaan de titel ‘The Voice van Vlaanderen 2021' claimen. Ze is nog jong, maar ze weet verdomd goed wat ze wil. Wij praatten met de kersverse winnaar en coach Natalia over de finale, haar jeugd, roots, en toekomstplannen. Want haar studies opgeven, dat ziet Grace toch niet echt zitten.

64 reacties

 • Jozef Beunen

  1 jaar geleden
  Hoezo moeilijk? Je hebt toch net The Voice gewonnen? Waarom jezelf stigmatiseren? Zo maak je van huidskleur zelf een zaak he, laat dat er nu toch eens buiten en doe het omwille van de liefde voor muziek. En niet om een of ander statement te willen maken.
 • James Holden

  1 jaar geleden
  De carrière is nog niet begonnen en ze springen al op de Woke-trein... Mensen willen entertainment, geen vingerwijzende klagende 'artiesten'. Het zal snel einde verhaal zijn voor deze dame.
 • Rudy Malfait

  1 jaar geleden
  Deze dames zal wel kunnen zingen, zoals velen, maar laat aub die statements over huidskleur en zo achterwege, hier in ons land krijg je kansen die je in Congo nooit zal of zou krijgen, wees dankbaar dat de meeste van onze landgenoten geen racisten zijn en Uw succes gunnen.
 • Romana Crabbe

  1 jaar geleden
  Idd ze was de beste . Maar ik was ook fan van Ribin zijn jazz en de samenzang met dat meisje met ook een zeer mooie stem die goed samenpaste . Kweet haar naam nu niet twas een nr van jason mraz (’’best friend’’ dacht ik )
 • Maureen Tollenaere

  1 jaar geleden
  Proficiat Grace! Je hebt het meer dan verdiend! Veel succes in je verdere carrière!
 1. RECENSIE. ‘The Terminal List’: “Chris Pratt zonder pret is een tegenvaller”
  PREMIUM
  TV
  1

  RECENSIE. ‘The Terminal List’: “Chris Pratt zonder pret is een tegenval­ler”

  Op het grote scherm schittert hij vooral in blockbusters voor het ganse gezin, maar op het kleine scherm vecht Chris Pratt dezer dagen een meer duister en psychologisch robbertje uit als een militair met een versnipperde psyche die z’n eigen complottheorieën gelooft en er niet voor terugdeinst om daar bloederig naar te handelen. Rechtsgezinde, conservatieve wapenpropaganda voor de één. Een met spanning en topcast volgestouwde actiethriller voor de ander. Is ‘The Terminal List’ op Prime Video het voordeel van uw streamingtwijfel waard? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. SOAPCHECK. Acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’ krijgen vakantiejob bij MNM en rel om ‘Neighbours’
  TV

  SOAPCHECK. Acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’ krijgen vakantie­job bij MNM en rel om ‘Neighbours’

  Of het nu ‘Familie’, ‘Thuis’, ‘Neighbours’ of ‘Sturm Der Liebe’ is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
 3. GEZIEN? ‘Spartacus Run’: “Het gezwets van Andy Peelman bleek de grootste hindernis”
  PREMIUM
  TV
  11

  GEZIEN? ‘Spartacus Run’: “Het gezwets van Andy Peelman bleek de grootste hindernis”

  De komende vier weken kan u een twintigtal bekende koppen op VTM zien puffen terwijl ze een impressionant ‘Spartacus Run’-parcours moeten afleggen. Onder meer Laura Tesoro, Average Rob en Ben Weyts zetten alles op alles om de beste tijd neer te zetten, onder goedkeurend oog van presentator Andy Peelman en commentator Michel Wuyts. Maar leveren de prestaties van die onverschrokken BV’s ook boeiende tv op? “Laura Tesoro toonde zich alvast een krak in het herkennen van de uitwerpselen van een koe.”