Paul de Leeuw.
Volledig scherm
Paul de Leeuw. © ANP Kippa

Paul de Leeuw onder vuur na opmerking over Aziaten: “Immens botte domheid”

TVPaul de Leeuw (58), die ook bij ons bekend is als zanger en presentator, ligt onder vuur in Nederland. Sinds kort is hij er het nieuwe gezicht van de talkshow ‘Op1' en dat zorgt bij veel kijkers voor onvrede. Zo viel een opmerking over Aziaten in de meest recente uitzending niet in goede aarde. “Kan deze racistische onzin eindelijk een keer ophouden?”, klinkt het op sociale media. 

21 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  "Vrijheid van Meningsuiting" moet dringend gerestaureerd worden !
 • marc werbrouck

  1 jaar geleden
  Als het over China gaat...wel dan weet men dat het over dictatuur gaat waar een NEEN niet kan of zelfs maar bestaat. Mag de waarheid dan niet gezegd worden?
 • Karel De Martelaere

  1 jaar geleden
  Serieus, zeggen dat Aziaten in het algemeen plichtsbewuster zijn, dat is racisme? De slinger slaat volledig door! Doe eens normaal, zeg!
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  In een praatprogramma moet de presentator zijn gasten laten praten en niet zelf de ster willen zijn. Paul De leeuw wil altijd de ster zijn.
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  De mentaliteit van de Aziatische mensen die ik ken is hard werken en goed hun best doen! En beseffen dat iedereen zijn deel moet doen voor het goed van iedereen, met of zonder dictatuur. Dat is wel eens wat anders dan het stelletje ongeregeld dat hier per se zijn citytripjes en skivakanties wil, ikke ikke...!