Martien en Erica Meiland, dochter Maxime met vriend Leroy Molkenboer, kleindochter Claire en dochter Montana met haar partner Dirk.
Volledig scherm
PREMIUM
Martien en Erica Meiland, dochter Maxime met vriend Leroy Molkenboer, kleindochter Claire en dochter Montana met haar partner Dirk. © ANP

Over and out voor de Meilandjes? Uitspraken over Islam veroorzaken boycot: “Elke dag doodsbedreigingen”

TVNou meid, het gaat even helemaal niet goed met de Meilandjes. Na enkele controversiële uitspraken over de Islam, die Erica Meiland (58) deed in haar nieuwe biografie ‘Erica: de motor achter de Meilandjes’, zou ‘wijnen’ wel eens kunnen omslaan in ‘verdwijnen’. Verschillende bedrijven hebben de samenwerking met de reality-familie al stopgezet, en tegenstanders lobbyen voor het einde van hun contract bij zender SBS. Is dit het einde van de populairste tv-familie van Nederland - en bij uitbreiding ook België? “Ik keek op Twitter, en zag enkel kotsgezichtjes.” 

32 reacties

 • Paul De jonck

  1 maand geleden
  Overschot van gelijk erika
 • Johan Snelders

  1 maand geleden
  toch heeft ze gelijk.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Ze stellen helemaal niks voor. Ook al zijn die koningen en prinsen of wat dan ook.. Zijn gewoon mensen zoals jij en ik.. Niet meer, en niet minder
 • Maartje Nieuwboter

  2 maanden geleden
  Geef dat wat tijd, en er komen wel nieuwe contracten in de plaats van bedrijven die zich van die overdreven politiek correcte hypes niets aantrekken. Je zou het haast niet geloven, maar die bestaan echt ook nog. Niemand hoeft het met haar eens te zijn, maar ze heeft wel het recht op een eigen mening, zelfs als die fout is. Maar "verdraagzaamheid" is tegenwoordig nogal eenrichtingsverkeer.
 • Dirk Sonck

  2 maanden geleden
  Vrije meningsuiting wordt steeds moeilijker door al dat politiek correct gedoe. Ik steun de Meilandjes.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.