Charles en Diana in het echt (foto onder) en in de Netflix-reeks (boven), gespeeld door Josh O'Connor en Emma Corrin.
Volledig scherm
Charles en Diana in het echt (foto onder) en in de Netflix-reeks (boven), gespeeld door Josh O'Connor en Emma Corrin. © netflix

Opschudding in Engeland over vierde seizoen ‘The Crown’: "Rondje royals pesten met Hollywoodbudget"

TVAlsof het een zaak van staatsbelang betreft: in Engeland is afgelopen weekend forse beroering ontstaan na de lancering van het vierde seizoen van de Netflix-reeks 'The Crown'. In tien afleveringen ontrafelen de makers daarin het (slechte) huwelijk van Charles en Diana. Steengoeie, maar ook pijnlijke televisie. En dat vinden de royals niet oké.

7 reacties

 • maud hallett

  8 maanden geleden
  Ik vind niets aan die reeks,  veel show om geld te verdienen dat is alles
 • Robert Swillen

  8 maanden geleden
  Er wordt nog veel rekening gehouden met de koningshuizen . Denk dat er nog veel meer gebeurt achter de schermen dat wij gewone burgers niet mogen weten. Misschien binnen 30 jaar, als deze generatie gestorven is. Zie Leopold2 en zijn generatie.
 • Robin Roels

  8 maanden geleden
  Hollywood is heel goed om hun wil op te willen leggen aan andere mensen.
 • Ronald Van Roy

  8 maanden geleden
  Ze beseffen nog steeds niet dat ze geen bal "meer" zijn dan Jan modaal ! Geld ,macht en die titel zijn erfenissen die op goed geluk gebouwd zijn.
 • Axel Italis

  8 maanden geleden
  Heb gisteren de volledige reeks 4 gezien. Zeer goed gemaakt, de actrice die Thatcher speelt verdient een Oscar. Het verhaal van Charles en Diana werd, naar mijn mening, goed verteld. Het overspel van Diana komt ruim aan bod en ze hebben van Charles de Calillatapes juist vermeden, dus hij mag niet klagen. Zijn keuze zal voor veel mensen een vraagteken blijven.
 1. ‘The Crown’ is megasucces voor Netflix, ook al is niet alles écht gebeurd: "De echte Queen negeert mij. Fantastisch, zo"
  PREMIUM
  TV

  ‘The Crown’ is megasucces voor Netflix, ook al is niet alles écht gebeurd: "De echte Queen negeert mij. Fantas­tisch, zo"

  Haal uw theekopjes boven en zet uw stiff upper lip op, want morgen start het nieuwe seizoen van 'The Crown' op Netflix. Het wel en wee van de Britse royals van eind jaren 70 tot begin jaren 90 komt deze keer aan bod. Enter Margaret Thatcher (Gillian Anderson) én Lady Di (Emma Corrin), dus. Showrunner Peter Morgan werkt intussen volop aan seizoen 5 en 6. "Gelukkig laat het paleis mij met rust."
 1. “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Sporza-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Spor­za-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  De VRT zal intern een gesprek voeren met gastcommentator Dirk Van Esser na diens uitlatingen over mentale gezondheid tijdens de live-uitzending van de olympische teamfinale van het damesturnen. Dat zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “De opmerkingen stroken niet met de manier waarop we bij de VRT en Sporza over mentale problemen denken”, is de openbare omroep duidelijk.