De Rode Duivels lokten nooit minder dan 1,8 miljoen kijkers op Eén. Hun exit tegen Italië liet zich echter wel meteen voelen in de EK-cijfers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rode Duivels lokten nooit minder dan 1,8 miljoen kijkers op Eén. Hun exit tegen Italië liet zich echter wel meteen voelen in de EK-cijfers. © Photo News

Openbare omroep verbetert kijkcijferrecord: Eén en Canvas zijn de échte EK-winnaars

TVMet gemiddeld net geen 40 procent marktaandeel, of 4 kijkers op 10, is Eén de grote winnaar van het voorbije EK voetbal. Ook Canvas profiteerde mee. In alle voetbalgeweld hield VTM behoorlijk stand, terwijl Play4 een forse tik kreeg. Het absolute kijkcijferrecord, sinds het WK van 2018 op naam van de Rode Duivels, werd net niet verbeterd.

 1. “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Sporza-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Spor­za-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  De VRT zal intern een gesprek voeren met gastcommentator Dirk Van Esser na diens uitlatingen over mentale gezondheid tijdens de live-uitzending van de olympische teamfinale van het damesturnen. Dat zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “De opmerkingen stroken niet met de manier waarop we bij de VRT en Sporza over mentale problemen denken”, is de openbare omroep duidelijk.
 1. Jan Dewyngaert en zoon Klaas brengen samen verslag uit van Spelen: “De eerste twee weken mogen we zelfs de straat niet op”
  Showbizz

  Jan Dewyngaert en zoon Klaas brengen samen verslag uit van Spelen: “De eerste twee weken mogen we zelfs de straat niet op”

  Een tijdverschil van zeven uur of niet, VTM-sportjournalist Jan Dewyngaert (61) is elke middag en avond present in het ‘VTM Nieuws’. Live vanuit Tokio voor zijn vijfde Olympische Spelen al. Voor het eerst wordt hij daarbij geholpen door zijn zoon Klaas (26), sportjournalist én cameraman. Die noemt zijn vader op het werk liefst “kameraad” of “ouwe”. “Ik kan echt geen Jan zeggen”, verduidelijkt hij. Jan lacht. “Ik heb het liefst dat hij ‘baas’ zegt. (knipoogt)