Alain Van Driessche, volgens sportjournalist Filip Joos 'de beste archivaris van Europa'.
Volledig scherm
PREMIUM
Alain Van Driessche, volgens sportjournalist Filip Joos 'de beste archivaris van Europa'. © Photo News

Op bezoek in het VRT-archief, waar 11 jaar geploeterd werd om 53.221 films te bewaren

TVElf jaar lang werd er met man en macht gewerkt in de koude filmkelder van de VRT. Het doel? Alle films die de openbare omroep bezit technisch registreren. Dat monnikenwerk is nu afgerond, waardoor de VRT voor het eerst een volledig overzicht heeft van alle filmobjecten. En dat zijn er maar liefst 53.221. Onze reporter bracht vorig jaar al een bezoekje aan het VRT-archief, toen ze nog druk in de weer waren om alles te registreren. “Hier werken is een roeping of een veroordeling." 

8 reacties

 • Lucas Vissers

  6 dagen geleden
  Straf dat ze dan steeds dezelfde 5 of 10 films herhalen !
 • Flory Van Keer

  1 week geleden
  53221 herhalingen van de kampioenen , mijn gedacht
 • KENNY BETAELDT

  1 week geleden
  Daarom dat ze enkel F.c. de kampioenen spelen!
 • Jean Petermans

  1 week geleden
  Voor al die jaren dat ze bestaan vind ik dat wel heel weinig, men is begonnen met uitzendingen medio 1953,dat is 68 jaar en zo'n 24800 dagen.
 • Eddy De Block

  2 weken geleden
  Ja vinden wij ook, mijn vrouw zo nog zo graag eens West-Side story zien, allen al voor de muziek. Zoveel muziekfilms maar deze nog nooit op tv gezien.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Ook studioshows van ‘K2 zoekt K3' worden met vertraging uitgezonden in Nederland: “Vervelende spoilers”
  TV
  4

  Ook studio­shows van ‘K2 zoekt K3' worden met vertraging uitgezon­den in Nederland: “Vervelende spoilers”

  De VTM-kijker kan vanavond genieten van de allereerste studioshow van ‘K2 zoekt K3'. In Nederland, waar het programma te zien is op SBS6, hinken ze echter enkele weken achterop. Daar ging gisteren pas de vierde auditie-aflevering op antenne. Dat de uitzendingen bij de noorderburen met zoveel vertraging uitgezonden worden, zorgt voor ongenoegen bij fans op sociale media.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Hoe 1 seconde het verschil maakt tussen mogelijk eeuwige roem en een pijnlijke exit in ‘De Slimste Mens’
  TV
  3

  Hoe 1 seconde het verschil maakt tussen mogelijk eeuwige roem en een pijnlijke exit in ‘De Slimste Mens’

  Eén seconde lag er tussen hemel en hel voor Dorianne Aussems in de derde aflevering van ‘De Slimste Mens’. Eén luttele seconde en het evidente antwoord ‘The Father’. De radiopresentatrice vergat de filmtitel te zeggen, waarop nieuwkomer Jean-Marc Mwema zich met 50 extra seconden vooralsnog tot winnaar kroonde. En Dorianne wat later in de finale kansloos uit het spel werd geknikkerd.
 3. Eindelijk geen herhalingen meer: Eén, VTM en VIER maken zich op voor de herfst met deze nieuwe programma’s
  PREMIUM
  TV

  Eindelijk geen herhalin­gen meer: Eén, VTM en VIER maken zich op voor de herfst met deze nieuwe programma’s

  Nog vijf weken en de tv-herfst schiet uit de startblokken. En corona of niet, u kan zich als kijker opmaken voor een aardig aanbod. Met zekerheden als 'Thuis' en 'Familie', het nieuwe 'The Masked Singer' en gevestigde waarden als 'The Voice Kids', 'De slimste mens' en 'Gert Late Night'. Terwijl u het nu vooral moet stellen met herhalingen, is dit wat Eén, VTM en VIER in petto hebben.