Blind Getrouwd: Christiaan en Jana
Volledig scherm
Blind Getrouwd: Christiaan en Jana © VTM

Onze tv-expert geeft een eerste kijkcijferrapport: “De zenders doen te hard hun best, en dat blijkt voor niemand goed”

TVNiet een tv-zender, maar het fenomeen ‘uitgesteld kijken’ is de winnaar van het najaarsoffensief. En de intense concurrentie doet iedereen pijn. Dat zijn de twee conclusies na een fletse start van het tv-najaar. Kijkers hebben nu een luxeprobleem: van hun favoriete programma’s staan er (te) veel tegelijk geprogrammeerd, waardoor bijvoorbeeld de helft van de mensen uitgesteld naar ‘Blind Getrouwd’ kijkt.

 1. “Ik ben ‘shell shocked’ door het nieuws”: Nic Balthazar en Phara de Aguirre reageren op ‘bijltjesdag' bij VRT
  TV
  215

  “Ik ben ‘shell shocked’ door het nieuws”: Nic Balthazar en Phara de Aguirre reageren op ‘bijltjes­dag' bij VRT

  Bij de openbare omroep VRT vinden momenteel de gesprekken plaats met 41 medewerkers die eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Het totale aantal ontslagen in de besparingsperiode tot 2025 is wel verder teruggedrongen tot 61 voltijdse equivalenten, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Onder meer reportagemaakster Annick Ruyts deelde op haar Facebookpagina dat de openbare omroep haar aan de deur gezet heeft. Phara de Aguirre (61) beschreef op Twitter dat de aangeslagenheid onder de collega’s groot is.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.