VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Oercoach Koen Wauters ontleedt het succes van ‘The Voice’: “Het team schuimt vrije podia en het internet af op zoek naar talent”

TVMet vier maanden aan een stuk gemiddeld één miljoen kijkers per aflevering, en dat al tien jaar en zeven seizoenen lang. Een onverwoestbaar tv-concept is het, ‘The Voice van Vlaanderen’. Met de Blind Auditions als gouden steunpilaar, zo zegt Koen Wauters (53) bij de start van de liveshows vanavond. Als oercoach van het format - hij is er sinds de start in 2011 bij - ontleedt hij het succes en verklaart hij waarom deze talentenjacht zijn voorgangers ‘Idool’ en ‘X-Factor’ overstijgt. “Meer dan 100 kandidaten heb ik in al die jaren begeleid. Ik wil ze allemaal eens uitnodigen voor een reünie.”

16 reacties

 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Succes met mooie snoetjes die niet kunnen zingen. En het echte talent gooien ze buiten omdat ze commercieel Niet verkoopbaar zijn!! Bij mij gaat het zangtalent boven het uiterlijk. Zitten er nu bij Niels die er allang hadden moet uitvliegen.
 • louis meuleman

  1 maand geleden
  Bij gebrek aan goede shows kijken daar nog mensen naar maar sommige van die coachen hebben maar weinig zinnig te vertellen is meer een programma voor reclame freaks
 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  Succes? Nee, dikke sukkels zijn het, die denken het te gaan maken in de showbizz. Die hulp voor de kandidaten waar de Jury "oh zo" verrast over doet, zal wel niet gratis zijn. Dit gebeurde vroeger ook met tekst en muziek schrijvers, die aan 20 mensen hetzelfde nummer verkochten, platen lieten persen, allemaal betaald met spaargeld. kassa kassa => "It was a great hit, the whole village was singin it"
 • Ben Van Nijlen

  1 maand geleden
  Ze beloven veel voor de winnaar maar laten hem als een baksteen vallen. Niemand kan een carrière opstarten. Triestig programma
 • Tine Leut

  1 maand geleden
  Het gaat niet over het succes voor de kandidaten maar over de graad van entertainment van het programma op zich. Gezien het hoog kijkcijfergehalte is dit inderdaad een groot succes. Natuurlijk kijkt Jan modaal op vrijdagavond veel liever naar een degelijke documentaire...behalve dat miljoen dommeriken natuurlijk.
 1. Hans Francken, veel meer dan 'de pianoman' van 'The Voice’: “Al een paar keer de winnaar voorspeld vanaf de eerste noot"
  PREMIUM
  Showbizz

  Hans Francken, veel meer dan 'de pianoman' van 'The Voice’: “Al een paar keer de winnaar voorspeld vanaf de eerste noot"

  Hij is de man achter de piano. Degene die alle nummers van ‘The Voice’-kandidaten instudeert en arrangeert met zijn band, en dat zijn er 500 per seizoen. Tien jaar al, sinds de start van het format, en dus veel meer dan ‘gewoon’ de pianoman. De oercoach der coaches: Hans Francken (48). “Niemand gaat naar de blind auditions zonder in mijn studio te passeren. Ik ruik vaak: ‘Dié heeft talent’.” Zelf werd hij eind jaren ‘90 ontdekt door Koen Wauters. “Hij loodste mij binnen op tv. Dankzij hem zit ik in ‘The Voice’.”
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Simon begint aan ‘The Voice’-Battles bij team Natalia: "Bewijzen dat Koen voor mij had moeten kiezen"
  PREMIUM
  TV

  Simon begint aan ‘The Voi­ce’-Batt­les bij team Natalia: "Bewijzen dat Koen voor mij had moeten kiezen"

  Met zijn surferlooks, gitaar om de nek en korrel in de stem valt Simon Van Cant (27) al van bij het begin op in 'The Voice'. Toch start hij vanavond aan de battles niet bij zijn eerste coach Koen Wauters, maar bij Natalia. De Kempense kon haar favoriet bij hem wegsnoepen. "Ik was teleurgesteld dat Koen me niet koos", geeft de sportleraar toe, maar hij ziet er intussen het voordeel van in. “Natalia is prestatiegericht. Bij haar kom je niet langs om zomaar een uurtje te zingen.”"