VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Nu ‘Neighbours’ na 37 jaar wordt stopgezet: moeten ‘Thuis’ en ‘Familie’ zich ook zorgen maken?

TVDe Australische serie ‘Neighbours’ oftewel ‘Buren’ wordt deze zomer na 37 ­seizoenen stopgezet. Een lot dat ook dreigt voor de alom gekende Britse soap ‘Eastenders’, die eveneens met alsmaar dalende kijkcijfers te maken krijgt. Het einde van twee zogenaamde ‘oersoaps’, en dus beginnen sommige Vlaamse tv-kijkers zich ook zorgen te maken. Wat heeft ‘Buren’ de das omgedaan? En kan zo’n doemscenario zich ook bij ‘Thuis’ en ‘Familie’ voordoen? Wij vroegen het aan de producers van beide programma’s.

36 reacties

 • Elle Devee

  7 maanden geleden
  Ze zullen niet gemist worden. Tijd voor wat kwaliteit.
 • PETER PERMENTIER

  7 maanden geleden
  In Australie loopt er schoon volk rond en wordt op tijd vernieuwd;, maar hier worden ze maar ouder en ouder en denken ze niet aan stoppen, terwijl het verhaal al lang is uit gezongen..en nieuw talent hier..mijn gat ja..
 • Gerard Braeckmans

  7 maanden geleden
  'Familie' is aan vernieuwing toe. Bv 'De Schoonfamilie'.
 • J. VAN SCHUERBEECK

  7 maanden geleden
  Eindelijk ! Als ik om 20 uur toevallig in de living ben ga ik direct lopen. Wat een flauwekul en dat duurt al een eeuwigheid.
 • Thomas Vervoort

  7 maanden geleden
  Hopelijk
 1. RECENSIE. ‘Dahmer’: “Na twintig minuten wilden we vooral iets vrolijkers opzetten”
  PREMIUM
  TV
  5

  RECENSIE. ‘Dahmer’: “Na twintig minuten wilden we vooral iets vrolijkers opzetten”

  Als ‘American Horror Story’-koning Ryan Murphy z’n creatieve duivels loslaat op ‘Milwaukee Cannibal’ Jeffrey Dahmer, dan zetten wij onze out of office op. En u best ook. Want met tien afleveringen van iets minder dan een uur belooft deze sinistere vertelling van de man die 17 lustmoorden op z’n geweten heeft -en er niet vies van was delen van z’n slachtoffers op te peuzelen of bij te houden op sterk water- binnen als een misselijkmakende mokerslag. Maar of deze Netflix-reeks enkel uw duistere dorst voor true crime wil lessen, of ook echt iets zegt over de falende volwassenen die een monster lieten gedijen? Dat zoekt Evelien Delgouffe in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. 28 jaar geleden vertelde Frederik in ‘Jambers’ over droom om balletdanser te worden, nu zegt hij het wereldje vaarwel
  Play
  TV
  3

  28 jaar geleden vertelde Frederik in ‘Jambers’ over droom om balletdan­ser te worden, nu zegt hij het wereldje vaarwel

  We schrijven 1994. De 12-jarige Frederik was toen al zeven jaar bezig met ballet. In ‘Jambers’ vertelde hij open over z'n eerder atypische hobby. “In het begin vonden mijn ouders het niet leuk”, klonk het. “Ballet voor een jongen, dat past niet zo. Ik vind wél dat dat gaat.” Frederik slaagde er de afgelopen jaren in om een internationale carrière als balletdanser uit te bouwen, maar trad onlangs voor de laatste keer op in zijn geboortestad Izegem. Paul Jambers was er opnieuw bij.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.