Nu al 19 afleveringen geschrapt: dit vindt Vlaanderen van censuur bij 'F.C. De Kampioenen’

VRT schrapt maar liefst negentien afleveringen van de populaire sitcom ‘F.C. De Kampioenen’, omwille van mogelijks racistische en homofobe grappen. Vandaag raakte nog bekend dat ook de aflevering waarin Xavier zich in Zwarte Piet verkleed, gesneuveld is. Enkele acteurs uit de reeks, Marijn Devalck (Boma) en Jacques Van Assche (Fernand) lieten al weten dat ze niet achter die beslissing staan. En ook politicus en fan Conner Rousseau steunt de beslissing niet. Maar wat vindt tv-kijkend Vlaanderen hier nu van? Showbits-reporter Desna trok de Meir in Antwerpen op en vroeg de mensen naar hun mening.

125 reacties

 • Luc Ver Eecke

  4 maanden geleden
  Oprollen die VRT , het enige dat ze nog kunnen tonen en nu gaan ze dit ook om zeep doen . En daar moet ik voor betalen met hun links gedachte goed .
 • Rudi De Man

  4 maanden geleden
  Waanzin - vrije mening is ver te zoeken…
 • Roger Van Bael

  4 maanden geleden
  Het is toch genoeg geweest zeker met dat gezeik
 • Vanderliden Marc

  4 maanden geleden
  Stop dan gewoon de talloze heruitzendingen. Dan zijn we daar al vanaf.
 • Tom Amonski

  4 maanden geleden
  Dat zijn zaken die in die tijdsgeest nog kon en nog grappig was, we weten nu beter, maar dat je de serie moet verbannen, ik net zo krom als die grapjes nu maken...
 1. BNNVara-directeur biedt excuses aan voor situatie rond Matthijs van Nieuwkerk: “Niet normaal dat mensen in angst werken”
  11

  BNNVara-directeur biedt excuses aan voor situatie Matthijs Van Nieuwkerk: “Niet normaal dat mensen in angst werken”

  BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler heeft “een diepgevoelde spijtbetuiging” gedaan in het programma Nieuwsuur namens de omroep. “Naar al die mensen, al die oud-collega’s, ook collega’s die nog steeds bij BNNVARA werken, die hier jarenlang soms de dupe van zijn geworden”, “in angst hebben gewerkt” en “dat leed hebben moeten ervaren”. Hiermee reageert Kunzeler op het vrijdag verschenen Volkskrantartikel over jarenlang grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma, onder meer door presentator Matthijs van Nieuwkerk.