Nu al 19 afleveringen geschrapt: dit vindt Vlaanderen van censuur bij 'F.C. De Kampioenen’

VRT schrapt maar liefst negentien afleveringen van de populaire sitcom ‘F.C. De Kampioenen’, omwille van mogelijks racistische en homofobe grappen. Vandaag raakte nog bekend dat ook de aflevering waarin Xavier zich in Zwarte Piet verkleed, gesneuveld is. Enkele acteurs uit de reeks, Marijn Devalck (Boma) en Jacques Van Assche (Fernand) lieten al weten dat ze niet achter die beslissing staan. En ook politicus en fan Conner Rousseau steunt de beslissing niet. Maar wat vindt tv-kijkend Vlaanderen hier nu van? Showbits-reporter Desna trok de Meir in Antwerpen op en vroeg de mensen naar hun mening.

125 reacties

 • Luc Ver Eecke

  4 maanden geleden
  Oprollen die VRT , het enige dat ze nog kunnen tonen en nu gaan ze dit ook om zeep doen . En daar moet ik voor betalen met hun links gedachte goed .
 • Rudi De Man

  4 maanden geleden
  Waanzin - vrije mening is ver te zoeken…
 • Roger Van Bael

  4 maanden geleden
  Het is toch genoeg geweest zeker met dat gezeik
 • Vanderliden Marc

  4 maanden geleden
  Stop dan gewoon de talloze heruitzendingen. Dan zijn we daar al vanaf.
 • Tom Amonski

  4 maanden geleden
  Dat zijn zaken die in die tijdsgeest nog kon en nog grappig was, we weten nu beter, maar dat je de serie moet verbannen, ik net zo krom als die grapjes nu maken...
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Stijgt de hartslag van Shania Gooris tijdens een apéro met Frances Lefebure in ‘Ons DNA’? “Heel irritant”
  Play
  TV

  KIJK. Stijgt de hartslag van Shania Gooris tijdens een apéro met Frances Lefebure in ‘Ons DNA’? “Heel irritant”

  Een gezellige apéro en je hartslag. Het heeft voor mensen met misofonie (overgevoeligheid voor specifieke geluiden zoals bijvoorbeeld eetgeluiden) een duidelijk verband. Kraak-, slik- en slurpgeluiden garanderen vaak een verhoogde hartslag. Of je misofonie hebt, zou te lezen zijn in je DNA, zoals bij Shania Gooris (22). Frances Lefebure (34) neemt in ‘Ons DNA’ de proef op de som en nodigt haar uit voor een ietwat vreemde aperitief. “Wat al deze hapjes gemeen hebben, is dat ze heel veel lawaai maken als je ze opeet”, vertelt ze, zoals je kan zien in het fragment hierboven. “Tijdens het aperitief doe ik mijn uiterste best om te slurpen, smakken en alles goed te laten kraken tussen mijn tanden.”