Deze gezichten kleuren SBS in 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze gezichten kleuren SBS in 2021. © SBS

Nieuwe programma’s, gezichten én zendernamen: daarom transformeren VIER, VIJF en ZES tot Play4, Play5 en Play6

TVVergeet vanaf volgende week de namen VIER, VIJF en ZES. Haast 26 jaar na de start van wat toen VT4 heette, pakt Telenet, als eigenaar van de SBS-zendergroep, uit met de nieuwe tv-familie PLAY. Die moet zich plaatsen naast de VTM-zenderfamilie, die vorig jaar al werd gelanceerd. “De kijker wordt alsmaar meer overrompeld door zenders en streamingplatformen, dit moet duidelijkheid scheppen.”

19 reacties

 • Marinka Dumon

  8 maanden geleden
  Gisteren op de tv gids opeens andere zender namen. Nog onoverzichtelijker. Maar geen nood, het is het bekijken niet waard. Het is toch duidelijk dat de grote spelers extra abonnementen wil opdringen aan de kijkers ? Daarom zenden ze rommel uit op de gewone zenders.
 • johan commère

  8 maanden geleden
  ja , het was de hoogste tijd om nog een nieuwe zender op te starten . Zo kunnen ze alle programma's die ze eerst 10 keer hebben herhaald op 4 , dan idem dito op 5 en 6 , nu al deze " nieuwe " programma's van 30 - 40 jaar oud opnieuw 10 keer kan herhalen op de NIEUWE zender
 • Frits Vandenberge

  8 maanden geleden
  Nu is het tenminste overzichtelijk en duidelijk. Het zijn echte merknamen. Beter dan onnozele namen als Vitaya en wat weet ik nog meer.
 • Alain Terrieur

  8 maanden geleden
  Play7 voor alle Vlaamse tv-kijkers? Ik ben benieuwd. Ik kijk nog zonder decoder via de kabel (heb sinds vorige week wel de signaalswitch gemaakt, en ontvang dus wel de ongecodeerde basiszenders digitaal). Maar of ik ook die Play7 en/of het nieuwe sportkanaal zal ontvangen, dat betwijfel ik.
 • Betty Vranckx

  8 maanden geleden
  Wat een opmerkingen. Dat is nu toch niet moeilijk?! Daarvoor was het toch ook VIER, VIJF en ZES.