Bikram
Volledig scherm
Bikram © Photo News

Nieuwe Netflix-docu doet yogawereld daveren: beroemde goeroe mishandelde, vernederde en verkrachtte zijn volgelingen

TVDe yogawereld davert op zijn grondvesten. De nieuwe Netflix-documentaire ‘Bikram: Yogi, Guru, Predator’ onthult hoe Bikram Choudhury (75) - de bedenker van yogalessen in een hete ruimte - een immens imperium wist uit te bouwen. Die macht veranderde hem in een roofdier: volgens de getuigen die aan bod komen in de documentaire mishandelde, vernederde en verkrachtte de beroemde goeroe systematisch zijn volgelingen. 

14 reacties

 • Jan De Korte

  4 jaar geleden
  Daar verschiet ge toch niet van? Mensen die dit massaal volgen. Hij is er alleen op uit op het vrouwelijk schoon.
 • Els Vrijdag van Duijn

  4 jaar geleden
  Gisteren bekeken...ik snap de mensen niet die massaal les volgden..
 • Kevin Stabel

  4 jaar geleden
  Verschiet iemand daar nu echt van? De kerk, politiek, machtige bedrijven, overheden, enz enz ... En dan zo'n onnozelaars zoals deze hier. Overal waar je een concentratie aan macht krijgt, daar krijg je zo van die toestanden.
 • Anthony van der Borght

  4 jaar geleden
  Er strafen op zetten gevangenis. Een paar jaar het zal hem goed doen . En terwijl kan hij nadenken
 • mike vanginderen

  4 jaar geleden
  Drie dingen, geld sex en macht., is al sinds de mensheid op de aardbol rondloopt
 1. Powervrouw Laura Tesoro verbaast iederéén in ‘Special Forces’: “Maar mijn conditie bleek totaal onvoldoende”
  PREMIUM
  TV
  12

  Powervrouw Laura Tesoro verbaast iederéén in ‘Special Forces’: “Maar mijn conditie bleek totaal onvoldoen­de”

  Kan Laura Tesoro (26) de zwaarste training ter wereld aan? Daar kunnen we nu volmondig ‘ja’ op antwoorden. Laura scoort veel lof en bewondering om de geweldige verbetenheid die ze in ‘Special Forces: wie durft wint’ tentoonspreidt. “Ik heb altijd al zoiets willen doen”, vertelt de zangeres in ‘Story’. “Maar amai, wat we daar in Marokko hebben meegemaakt... Dat tart alle verbeelding. Bij deze ‘bootcamp werden echt de extremen opgezocht.”
 2. Na controverse door Netflix, die haar neerzette als zwarte vrouw: wat weten we écht over het leven van koningin Cleopatra?
  PREMIUM
  TV
  5

  Na controver­se door Netflix, die haar neerzette als zwarte vrouw: wat weten we écht over het leven van koningin Cleopatra?

  Het is al even geleden dat een Netflixdocumentaire nog eens zoveel verontwaardiging losmaakte bij het grote publiek. ‘African Queens: Queen Cleopatra’, vertolkt door Adele James en verteld door Jada Pinkett Smith, wordt de grond ingeboord op Rotten Tomatoes. Maar nog veel opmerkelijker: zelfs Egyptenaren zijn razend over de reeks, en roepen op tot een boycot. Oorzaak van de twist is de huidskleur van de iconische koningin, die volgens de programmamakers mogelijk zwart was. Waarom denken ze dat, en wat weten we écht met zekerheid over de onsterfelijke Cleopatra? “Ze sloot zich op in haar kamer, om daarna nooit meer buiten te komen.”