MTV
Volledig scherm
© MTV

Niet alleen ‘De Villa’ ging veel te ver: ook deze schokkende reality-momenten bleven niet zonder gevolgen

TVRealityshows liggen onder vuur na seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Nederlandse ‘De Villa’, waar een man zijn boekje te buiten ging door een dronken deelneemster ongewenst te betasten. De heisa zorgt er voor dat programma’s als ‘Temptation Island’ en ‘Love Island’ ter discussie staan en de hele toekomst van het genre onzeker is. Een debat dat internationaal al langer wordt gevoerd. Deze schokkende tv-momenten bleven in het buitenland niet zonder gevolgen. 

26 reacties

 • Frans Depeuter

  3 maanden geleden
  In godsnaam, stop al die 'grensverleggende' vuiligheid!
 • Jos Verboven

  1 jaar geleden
  Waarom zulke programma's op TV? Het enige doel is kijkers te schockeren en kijkcijfers op te drijven. Hoeveel mensen zouden zulke programma's bekijken zonder dat seks of schokkende bekentenissen aan bod komen? Afvoeren zulke sensatieprogramma's.
 • Maaike Vindevogel

  1 jaar geleden
  Reality is ook echt reality he. Wat gebeurt in die shows, gebeurt dagelijks. Misschien niet slecht om te blijven uitzenden, maar dan wel gepaste straffen, zodat het ook reality wordt dat dit gedrag onaanvaardbaar is. Ach ja, mensen blijven mensen.
 • Maurice Berden

  1 jaar geleden
  Waarom moeten zulke programma's op tv? Net om die dingen natuurlijk anders kijkt geen mens. Zielige tv
 • Jan Standaert

  1 jaar geleden
  Zolang men dit soort onzin blijft produceren zullen er incidenten zijn.De deelnemers spelen een soort Russische roulette. Van mij mogen ze dat, maar aub niet op tv.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Reality-deelnemers getuigen over hun ervaring: “Wie geen overspel wilde uitlokken, dreigde van het eiland te vliegen”
  PREMIUM
  TV

  Reality-deelnemers getuigen over hun ervaring: “Wie geen overspel wilde uitlokken, dreigde van het eiland te vliegen”

  Nee, het stof rond de Nederlandse realityshow ‘De Villa’ is nog steeds niet gaan liggen. De beslissing van de Nederlandse zender RTL om tijdelijk geen realityprogramma’s meer uit te zenden na grensoverschrijdend gedrag lokt immers ook bij de deelnemers van die programma’s heel wat reacties uit. “Als je niet sterk in je schoenen staat, dan ben je een gemakkelijk doelwit.”
 1. Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen
  Play

  Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?