Nico Festraets, trots ambassadeur van ‘Climbing for Life’, dat wil aantonen dat ook mensen met chronische en langdurige ziekten in staat zijn tot grote sportieve uitdagingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nico Festraets, trots ambassadeur van ‘Climbing for Life’, dat wil aantonen dat ook mensen met chronische en langdurige ziekten in staat zijn tot grote sportieve uitdagingen. © Sebastien Smets / Photonews

Nico uit ‘De klim van je leven’ kreeg donorlongen op de dag dat hij zijn vader begroef: “Dat had papa wel heel snel geregeld”

Mucopatiënt Nico Festraets (49) wachtte al anderhalf jaar heel dringend op donorlongen. En toen ging de telefoon, precies op de ochtend van de begrafenis van zijn vader. “We stonden met de familie rond de kist, de laatste mensen arriveerden in de kerk en brachten papa een laatste groet.” Vandaag fietst Nico - nooit gedacht, nooit gekund - de hoogtemeters weg. “En dat doe ik ook voor mijn pa.”

 1. Jacques Vermeire reageert op kritiek op 'De Vermeires’
  Play
  Showbits
  26

  Jacques Vermeire is duidelijk na kritiek op 'De Vermeires’: "Meer fans dan mensen die tegen ons zijn"

  “Nu al pijnlijk protest.” Zo kopt TV Familie op de voorpagina over de aankondiging dat Jacques Vermeire en zijn familie een eigen docusoap krijgen op VTM. Wie zit daar op te wachten, luidt de kritiek op sociale media. Bij de aankondiging counterde Jacques al meteen die negatieve commentaar: “Blijkbaar zit hier heel veel volk op te wachten als je de reacties op onze TikTok-filmpjes ziet. En nu doen we gewoon hetzelfde, maar op tv”, vertelt Jacques.