Professor Steven Laureys
Volledig scherm
Professor Steven Laureys © Kristof Ghyselinck

Neuroloog en ‘Topdokter’ Steven Laureys pleit voor ‘mentale opvoeding’ op school: “Maak van meditatie een verplicht vak, zoals L.O.”

TV“We hebben zwart op wit kunnen aantonen dat meditatie onze hersenen verandert. Wat is daar dan nog zweverig aan?” Neuroloog Steven Laureys (50), die mindfulness ooit ‘een hype uit de vrouwenbladen’ vond, schrijft nu zélf meditatie voor aan zijn patiënten. Als het aan hem ligt, wordt het zelfs een verplicht schoolvak. Dat vertelt hij in Dag Allemaal. 

14 reacties

 • Lucienne Gezel

  2 jaar geleden
  Ik geef rustmomentjes als tussendoortje in de klas. Dit kan een momentje van ademhaling, visualisatie of meditatie zijn. Vorig jaar koos een leerling met ADD als tussendoortje een rustmoment ipv een bewegingsmoment. Toen was ik pas overtuigd van het belang van dit rustmomentje.
 • Daphne Verkaik

  2 jaar geleden
  Vanuit onze Happy Learning Academy proberen wij het MBO zover te krijgen dat levensvaardigheden zoals mindset, energieniveau en communicatie een plek krijgen. Daar is meditatie een essentieel onderdeel in#goodeducationhappystudents
 • issie cardoza

  2 jaar geleden
  mijn kinderen kregen het ook op de basisschool, kwartiertje voor de les en kwartiertje voor ze naar huis gingen, de oudste is nu 24 en mediteert nog vaak (kwam ik pas achter ) dus het heeft wel nut, hij heeft nu ook zijn eigen bedrijf dus ff momentje zen kan geen kwaad ...
 • elien degraeve

  2 jaar geleden
  Eindelijk. Daar gaan de traumas. Iemand die klaar ziet. Wat we al lang weten natuurlijk als 18 jarigen van school afstuderen en plots in de werkelijkheid terecht komen. De helft van de volwassen mensen lopen rond in dissociatie of met traumas. Geef inderdaad meditatie maar meer nog. Leer ze hun lichaam en geest kennen. Zal hopen schelen aan sociale zekerheid. De nieuwe generatie tools geven wat ze met al dat negatieve die ze opraapten hoe ze dat kunnen omvormen. Zelfliefde.
 • karl van dyck

  2 jaar geleden
  Hallo wat krijgen we nu...Een topdokter die praat over meditatie. Hopelijk dat dit goedkomt met zijn mede-topdokters en hij geen schorsing aan het been heeft met uitspraken die helemaal niet passen in het profiel van topdokters. Maar zoals je ziet heeft zelfs deze topdokter een helder moment in zijn leven en wijkt hij af van het maffia -pad dat deze industrie is.
 1. ‘The Masked Singer’ meets ‘First Dates’: Netflix komt met bizar datingprogramma
  Play
  TV
  1

  ‘The Masked Singer’ meets ‘First Dates’: Netflix komt met bizar datingpro­gram­ma

  Dat Netflix fan is van bijzondere datingprogramma’s, bewees de streamingsdienst al met ‘Too Hot To Handle’ en ‘Dating Around’. Maar nu gaat Netflix toch nog een stapje verder. In ‘Sexy Beasts’ gaan singles op date zonder dat ze elkaar in het echt te zien krijgen. Tijdens de date dragen de vrijgezellen een masker, zoals het hoofd van een bever, muis of haai. Kan het nog bizarder?