Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © getty

Netflix dreigt zich terug te trekken uit Georgia om strenge abortuswet

Streamingdienst Netflix denkt eraan zijn volledig investering in de Amerikaanse staat Georgia te herbekijken als de strenge abortuswet in de staat in voege treedt. Dat meldt het bedrijf in een mededeling. Onder meer de series ‘Stranger Things’ en ‘Ozark’ worden in de staat opgenomen. 

 1. Actrice Alyssa Milano roept op tot seksstaking. In deze landen wierp dergelijke actie al vruchten af

  Actrice Alyssa Milano roept op tot sekssta­king. In deze landen wierp dergelijke actie al vruchten af

  In zeven Amerikaanse staten zijn de voorbije maanden strenge abortuswetten goedgekeurd. Een hele rist andere staten, waar het lokale bestuur in handen is van een conservatieve meerderheid, zijn hetzelfde van plan. Eerder deze maand riep actrice Alyssa Milano daarom op tot een seksstaking. Die aanpak wierp in het verleden ook al vruchten af, argumenteert ze. Zelfs in ons land werd acht jaar geleden zelfs nog opgeroepen tot een seksstop. Een overzichtje.
 2. Filmmakers zetten opnames stop uit protest tegen strenge abortuswet in Georgia

  Filmmakers zetten opnames stop uit protest tegen strenge abortuswet in Georgia

  Verschillende filmmakers hebben hun opnames in Georgia stopgezet uit protest tegen de strenge abortuswet in de Amerikaanse staat. Actrices en schrijfsters Kristen Wiig en Annie Mumolo ("Bridesmaids") besloten om hun geplande komedie ‘Barb and Star Go to Vista Del Mar’ niet in Georgia te draaien. Dat meldt het Amerikaanse blad Variety. Ook televisieregisseur Reed Morano (‘The Handmaids's Tale’) maakte op haar beurt bekend geen scènes voor haar thrillerreeks ‘The Power’ te zullen opnemen in de staat.
 1. Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcollectie: "Het is héél kitsch, ik weet het"
  Play
  Latem leven

  Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcol­lec­tie: "Het is héél kitsch, ik weet het"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"