Martien en Erica Meiland met hun dochters Maxime (met haar dochter Claire) en Montana met partner Dirk Hoogstraten.
Volledig scherm
Martien en Erica Meiland met hun dochters Maxime (met haar dochter Claire) en Montana met partner Dirk Hoogstraten. © Brunopress

Nederlandse overheid grijpt in bij ‘Chateau Meiland’: 3-jarige Claire mag niet meer in beeld verschijnen wegens 'kinderarbeid’

TVClaire, de 3-jarige dochter van Maxime Meiland (25), zal komend seizoen niet vaak meer in beeld komen bij ‘Chateau Meiland’. De familie is namelijk in Nederland op de vingers getikt door de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

27 reacties

 • M Veo

  1 jaar geleden
  Toch normaal, de anderen doen dat uit vrije wil, dat kind kan niet kiezen, wordt gewoon mee gebruikt.
 • paola nerozzi

  1 jaar geleden
  Gewoonweg belachelijk dat kind is wel niet aan het werken he ze huppelt gewoon mee en welke impact ze is gewoon gelukkig met mama en oma en opa ze zouden beter inspectie gaan doen waar echt nodig
 • Johnny Michiels

  1 jaar geleden
  Kinderarbeid? En wat met de vele shows voor Kids, voice, soundmix ed. Hier is de regering gek in Nederland geschift, de ziekte van de hele EU!
 • Marion Van Saan

  1 jaar geleden
  Maar de toeslagen affaire, geen probleem hoor.
 • Kristof Vercauteren

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat ze dat voor de rest van die familie ook doen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. “Blij dat we niet meer moeten liegen”: zo hielden Camille en Loredana hun vriendschap geheim in ‘Liefde voor muziek’
  Play
  TV

  “Blij dat we niet meer moeten liegen”: zo hielden Camille en Loredana hun vriend­schap geheim in ‘Liefde voor muziek’

  Ze kenden elkaar eigenlijk al, maar in ‘Liefde voor muziek' moesten Loredana en Camille doen alsof ze helemaal geen goede vriendinnen waren. De twee hadden elkaar leren kennen bij ‘The Masked Singer', maar ten tijde van de opnames was dat programma nog niet uitgezonden. “Wij mochten niet laten merken dat we elkaar zo goed kenden”, zegt Loredana. “Dus wij hadden het er echt over gehad: ‘Hoe gaan we doen op de luchthaven?’ Niet te extreem, want dan zou het opvallen.” De twee zijn dan ook dolblij dat de aap uit de mouw is: “Ik ben zo blij dat het geen geheim meer is en dat we niet meer moeten liegen”, klinkt het bij Camille.
 2. Ex-huishoudster Nadège zit in zak en as na onthullingen van Martien over haar liefdesleven: “Ik ben de Meilandjes zo beu als koude pap”
  PREMIUM
  Showbizz

  Ex-huishoud­ster Nadège zit in zak en as na onthullin­gen van Martien over haar liefdesle­ven: “Ik ben de Meilandjes zo beu als koude pap”

  Voor de voormalige ‘Chateau Meiland’-huishoudster, Nadège Coffinet (53), zijn het sombere wintermaanden. Ze heeft geen werk meer en zit financieel aan de grond. Daarnaast heeft ze te horen gekregen dat haar beste vriendin ernstig ziek is. Tot overmaat van ramp heeft oud-werkgever Martien Meiland (59) ook nog eens haar liefdesleven op straat gegooid. “Soms weet ik het ook allemaal niet meer. Maar ik moet door”, vertelt ze in Primo.
 3. STREAMINGTIP. ‘Rescue Rangers’: voor de kinderen van toen, die vandaag op zoek zijn naar iets anders
  Play
  TV

  STREAMING­TIP. ‘Rescue Rangers’: voor de kinderen van toen, die vandaag op zoek zijn naar iets anders

  ‘Pa- pa- pa- pak ze dan!’ Als je dat zinnetje meteen meezingt in je hoofd, ben je één van de honderdduizenden thirty somethings - of ouder van - die is opgegroeid met de ‘Rescue Rangers’. Vroeger hadden ze een vaste afspraak in het ‘Disneyfestival’ op Ketnet, vandaag zien we Knabbel en Babbel terug op Disney+. Maar wie denkt volledig mee te zijn met het concept, heeft het mis.