Volledig scherm
© rv

Na alle ophef: ‘The Simpsons’ schrapt personage Apu

TVOpvallend nieuws over ‘The Simpsons’: na alle heisa rond personage Apu - hij zou te stereotiep zijn - én de omstreden reactie van de makers op die kritiek, zou zender Fox het figuurtje nu willen schrappen uit de reeks.

74 reacties

 • robert Flossy

  2 jaar geleden
  Peter, niet de buur van Homer en niet de Simpsons maar wel Family Guy
 • Nick Du-Feu

  2 jaar geleden
  Belachelijk tot en met. Ondertussen 28 jaar en nu pas vinden ze dat "racistisch".
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Ik vind de Simpsons ook politiek correct. Ze zijn allemaal geel. De buur van Homer is een lijnpiloot en wordt neergezet als een sexmaniac. Dat is systematisch stigmatiseren van lijnpiloten. En zo kunnen we door gaan tot er niets meer mag uitgezonden worden
 • Philippe Verduyn

  2 jaar geleden
  Nog een geluk dat ze stoppen (of gestopt hebben) met The Big Bang Theory, anders mocht Raj ook vertrekken... Waar zijn ze eigenlijk mee bezig!
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Beste medelezers. Goed lezen aub. Dit is fake news door een 'comedian' die al langer strijdt tegen de vriendelijke, behulpzame Apu. Deze 'comedian' wil niet dat wij Indiërs zien als vriendelijk en behulpzaam. Neen, de makers zijn NIET gezwicht. Waarom zou de echte producer Al Jean zich verweren?
 1. Het eelt op de ziel van rechter Ariane Braccio uit ‘Strafrechters’: “Bij sentimentele films huil ik tranen met tuiten, maar bij mijn strafdossiers nooit”
  PREMIUM
  TV

  De gevoelige kant van Ariane Braccio uit ‘Strafrech­ters’: “Bij sentimente­le films huil ik tranen met tuiten, maar bij mijn strafdos­siers nooit”

  “Wanneer ze je oproepen voor een man die zijn moeder heeft onthoofd, verandert dat toch enigszins je mensbeeld.” Ze houdt van stijldansen en van schoonheid, maar in haar rechtbank krijgt de Kempense Ariane Braccio (48) vooral de lelijke kant van de mensheid te zien. “Tegenwoordig ben ik al blij als een beklaagde een minimum aan goede manieren heeft”, zegt ze.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"