Johnny (24) werd geboren als Felecitia en had toen geen penis. Die kwam er pas tijdens de puberteit. Johnny is een 'guevedoce' ('penis op hun twaalfde'), het derde geslacht in het dorp Salinas op de Dominicaanse Republiek.
Volledig scherm
Johnny (24) werd geboren als Felecitia en had toen geen penis. Die kwam er pas tijdens de puberteit. Johnny is een 'guevedoce' ('penis op hun twaalfde'), het derde geslacht in het dorp Salinas op de Dominicaanse Republiek. © BBC

Meisjes krijgen penis tijdens puberteit in Caribisch dorp met drie geslachten

PSEUDOHERMAFRODIETENIn Salinas, een dorp op de Dominicaanse Republiek, zijn er drie geslachten. Zogenaamde 'pseudohermafrodieten' komen er zo vaak voor dat ze naast mannen en vrouwen een derde sociaal aanvaard geslacht vormen. Tijdens de puberteit krijgt één op 90 meisjes er een penis en verandert ze in een jongen. De BBC maakte er de documentaire 'Countdown to Life' over.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘Around the World in 80 Days’: “De knaldrang is zoek”
  TV

  RECENSIE. ‘Around the World in 80 Days’: “De knaldrang is zoek”

  De laatste keer dat we een Belgische omroep een adaptatie zagen doen van een Jules Verne klassieker gingen we de wereld rond met 80-jarigen op VTM. Ditmaal heeft RTBF de handen met enkele Europese spelers in elkaar geslagen om met ‘Around the World in 80 Days’ een ambitieuze avonturenreeks naar het kleine scherm te brengen. Of deze achtdelige reeks op BBC First ook uw zin voor avontuur zal aanwakkeren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.