Volledig scherm
PREMIUM
© Netflix

‘Marianne’: verborgen parel op Netflix. Of hoe onze zuiderburen verantwoordelijk zijn voor de beste horrorserie in tijden

GezienWaarom je naar de Netflixserie ‘Marianne’ moet kijken? Omdat je al zo vaak ten prooi viel aan clickbait en andere nonsens die pretendeert de ‘engste serie ooit’ in de aanbieding te hebben. ‘Marianne’ grossiert wel in ‘jump scares’, gaat stijlvol om met genreclichés en jaagt je zo nu en dan de stuipen op het lijf. Sidder en beef met de Franse horrorserie waar zelfs Stephen King jaloers op is.

 1. Eind dit jaar ook Vlaamse Netflix: welke streamingdiensten zijn er al en hoeveel kosten ze?
  PREMIUM

  Eind dit jaar ook Vlaamse Netflix: welke streaming­dien­sten zijn er al en hoeveel kosten ze?

  De grote streaming battle barst dit jaar helemaal los, want er komt nu ook een ‘Vlaamse Netflix’ aan. Telenet en DPG Media - het bedrijf achter deze site - gaan daarvoor een samenwerking aan. Netflix beseft dat het op de hielen wordt gezeten en verhoogde vorige maand zijn abonnementsprijs in Europa. Maar er zijn nog kapers op de kust. Een overzicht, met hoeveel je betaalt en wat je ervoor krijgt.
 2. Margriet doet Delphine Lecompte voorstel: “Geef mij wat van je hoge libido?”: de leukste momenten uit de 11de ‘Slimste Mens’-aflevering
  TV

  Margriet doet Delphine Lecompte voorstel: “Geef mij wat van je hoge libido?”: de leukste momenten uit de 11de ‘Slimste Mens’-aflevering

  Slimste Mens-sensatie Ella Leyers overheerst alles en iedereen en overwint elke moeilijkheid. Ook haar zo gevreesde en verdoemde elfde deelname aan de quiz van Erik Van Looy. In aflevering twaalf gaat ze voor het absolute record en kan ze VTM-journalist Julie Colpaert van de troon stoten. Door alle aandacht ging de entrée van de meest vreemde kandidaat ooit in ‘De Slimste Mens’ wat verloren. Wie is die Delphine Lecompte?
 1. Ouders van Mr. Gay Belgium Joren Houtevels hadden moeite met zijn outing: “We hadden geen probleem met zijn seksualiteit, de fout is dat we er niet over gepraat hebben”
  TV

  Ouders van Mr. Gay Belgium Joren Houtevels hadden moeite met zijn outing: “We hadden geen probleem met zijn seksuali­teit, de fout is dat we er niet over gepraat hebben”

  Joren Houtevels mag zich al een dikke week Mister Gay Belgium noemen. Bij de uitreiking waren ook zijn twee trotse ouders aanwezig, maar evident is dat niet. Lang hebben zij het moeilijk gehad met Jorens outing, maar nu is hun band terug: “Ik noem papa een beetje de ambassadeur van papa’s en mama’s. Het is een duistere periode geweest voor ons, maar nu zitten we hier samen.”
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Erik Van Looy over hoe zijn schouder uit de kom ging in 'De Container Cup' van Pedro Elias
  Play
  De Slimste Mens Ter Wereld

  Erik Van Looy over hoe zijn schouder uit de kom ging in 'De Container Cup' van Pedro Elias

 2. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels