Lieven Verstraete en Petra De Sutter
Volledig scherm
Lieven Verstraete en Petra De Sutter © VRT/PN

Leen Dendievel niet te spreken over vraag in ‘De Zevende Dag’: “De ‘deadname’ van Petra De Sutter vermelden is not done”

ShowbizzActrice Leen Dendievel (37) is niet te spreken over wat er gisteren in ‘De Zevende Dag’ op Eén is gebeurd. VRT-journalist Lieven Verstraete (58) vermeldde de ‘deadname’ - de geboortenaam van een transpersoon - van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (57) in een van zijn vragen. De VRT verklaart ondertussen dat alles is uitgepraat tussen beide partijen. “Lieven had zeker niet de bedoeling om te kwetsen.”

63 reacties

 • Luc Janssens

  4 maanden geleden
  Wat mag een mens nog zeggen? Kan men op school een nieuw vak geven over wat je allemaal nog mag zeggen want iedereen is tegenwoordig gekwetst? Heb ik nu iets verkeerd gezegd? Dan is dat zo maar.
 • Gustave Olbrechts

  4 maanden geleden
  Waar zijn we mee bezig , die man missteekt zich en onmiddellijk komen de reacties . Mag ik er op wijzen dat in thuis geen enkele aflevering is waar iemand zich misspreekt . Dat word er ook niet uitgeknipt , want ze nemen op aan de lopende band.
 • Verhelst Kurt

  4 maanden geleden
  Afgezien van de manier van interviewen in de zevende dag. Lijkt het mij duidelijk dat de enige die dit groter maakt dan het is, Leen Dendievel zelf is. Een rol acteren wil nog niet zeggen dat je maatschappelijke problemen moet opblazen.
 • Leen Demeyer

  4 maanden geleden
  Je kan ook zeggen "u bent als man geboren", maar het was bewust erover gaan door de naam erin te steken. Natuurlijk is dat geen doodzonde, maar het is ook wat vals aangezien dit zeer bewust was.
 • Paul Geeraerts

  4 maanden geleden
  En wie is Leen Dendievel? Een belangrijk persoon? Een die bepaalt wat mag grzehd worden? VRT was vroeger BRT, euro was vroeger BF en zo zijn er honderden voorbeelden.
 1. RECENSIE. ‘Search Party’: “Een van de donkerste, meest uit de hand gelopen reeksen sinds lang"
  TV

  RECENSIE. ‘Search Party’: “Een van de donkerste, meest uit de hand gelopen reeksen sinds lang"

  Een groepje sarcastische, narcistische twintigers dat zich van de ene brunchplek naar de andere netwerkbijeenkomst sleept, maar plots middenin een thriller van formaat belandt wanneer een vermiste schoolkennis hun hele leven op z’n kop zet. ‘Search Party’ is terug op Streamz met een tweede seizoen. Moet u deze reeks dringend streamen of kunt u rustig skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.