Dieter Coppens met de deelnemers van het vierde 'Down The Road'-seizoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Coppens met de deelnemers van het vierde 'Down The Road'-seizoen. © VRT

Kritiek op ‘Down The Road’ gaat viraal: “Niet meer dan ‘kijken naar mensen met beperking’, alsof je in een dierentuin bent”

TV“Programma’s als ‘Down The Road’ schetsen een totaal onrealistisch beeld van mensen met een beperking.” Een tweet van twintiger Viktor Couton, wiens jongere broer een verstandelijke handicap heeft, is viraal gegaan. Maakt Dieter Coppens (42) hartverwarmende tv, of lijkt dit programma enkel maar ‘inclusief’? Onderzoeker Susan Vertoont (UGent) ziet ook enkele problemen: “Waarom betrekken programmamakers hen niet meer tijdens brainstorms voor nieuwe programma’s?”

91 reacties

 • Liesbet Vlassenbroeck

  3 weken geleden
  Dieter jij laat ons zien,dat wij veel kunnen leren van jouw vrienden Ze zijn zo echt en zo puur.Het ontroert mij.
 • Lisette Nelissen

  4 weken geleden
  Hebben deelnemers aan andere programma's iets in de pap te brokken? Bovendien lijdt die broer aan een totaal andere handicap. Je kan geen appelen met peren vergelijken. Ik ken zelf personen met down en ik zie wel dat de deelnemers geen zware vorm van down hebben anders kon dit programma niet gemaakt worden. Maar veel mensen zullen verrast zijn door wat allemaal kan met zo'n handicap en dat is op zich al positief.
 • Jos Spriet-Dewaele

  4 weken geleden
  Ja je hebt nu eenmaal dit soort mensen die overal negatief over doen Ik zelf vind het een hartverwarmend programma Het leert ons dat ook mensen die net ietsje anders zijn dan de meesten onder ons op menselijk vlak heel gevoelig zijn voor het leed van anderen en ook veel dingen beter kunnen dan de meesten onder ons Terwijl wij Dawn een programma duizenden keer meer leuker vind als al die sex en vuilpraterij op sommige zenders Down de road Top programma en doe zo verder
 • mary-ann van eester

  1 maand geleden
  een top programma. heb zelf met zulke mensen gewerkt en het is niet altijd peis en vree. heeft men ook getoond met het gedrag van Kevin. ik doe mijn hoed af voor Dieter en Saar om dit te doen en het toont tevens de mens achter deze jong volwassenen
 • ANDRÉ CASIER

  1 maand geleden
  prachtig programma,eens een ontspanning om te kijken,en plaats van al dat geweld dat ze altyd tonen
 1. Ketnetwrapster Gloria Monserez biedt excuses aan voor oude berichten aan YouTuber Acid: “Dit valt niet goed te praten”
  Showbizz

  Ketnetwrap­ster Gloria Monserez biedt excuses aan voor oude berichten aan YouTuber Acid: “Dit valt niet goed te praten”

  Ketnetwrapster Gloria Monserez (19) ligt onder vuur nu enkele oude berichten aan het adres van YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst zijn opgedoken. Daarin is te lezen hoe het VRT-gezicht hem tot drie keer toe ‘Jood’ noemt. N-VA-kamerlid Michael Freilich is ontzet en spreekt van discriminatie, maar aan de Reyerslaan relativeert men de feiten. “Ze heeft zich geëxcuseerd. Voor ons heeft ze daarmee juist gehandeld.”
 2. Gunther Levi en Charlotte vieren 5 jaar huwelijk, maar corona zorgt voor spanning: “Hij is constant thuis. Mannekes, ik heb al gevloekt”
  PREMIUM
  Showbizz

  Gunther Levi en Charlotte vieren 5 jaar huwelijk, maar corona zorgt voor spanning: “Hij is constant thuis. Mannekes, ik heb al gevloekt”

  Ondanks het bizarre jaar dat ook zij achter de rug hebben, gaat het Gunther Levi (44) en zijn vrouw Charlotte Nollet (39) voor de wind. Voor Gunther vielen de optredens van de Romeo’s weg, maar hun Frikandel XXL blijkt een monstersucces, en Charlotte scoort met haar nieuwe modelijn. Maar corona speelt hun gezinsleven toch wel parten, en het koppel getuigt daar heel open over. “Ik heb serieus gevloekt op Gunther het voorbije jaar”, zegt Charlotte. “Want eerlijk? Het werkt op mijn zenuwen dat hij nu elk weekend thuis is”
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"