VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Kristel Verbeke volgt zes moeders die in armoede leven: "Ik heb soms gedacht: hoe moeilijk is het om de VDAB te bellen?"

TVDe euforie van een gevulde koelkast, pasta met bruine suiker als avondeten of de constante stress van rekeningen. Kristel Verbeke (45) weet als geen ander hoe het is om in armoede op te groeien, want ze maakte het zelf mee. Dat ze in haar nieuwe programma mama's volgt die ermee worstelen, is dus geen toeval. Al beseft ze wel dat niet iedereen even begripvol zal reageren op bepaalde situaties. “Sven en Veerle hebben bijvoorbeeld een zwembad in de tuin en een grote televisie. De mama’s zijn er zich van bewust dat er kritiek gaat komen.”

12 reacties

 • Fanny Konings

  3 dagen geleden
  Begin met het begin , voorlichting en levenslessen op school, de prikpil kost driemaandelijks een paar euro, herkennen van destructieve relaties , doorbreken van patronen , hoe een paar euro verdubbelen en meer , keuzes maken en optrekken met mensen die het goed menen ipv steeds ja maar en bla bla, verzorgd taalgebruik en een verzorgde voorkomen , hoe je goedkoop kan gezond eten en sporten zonder letsels een veilig thuis kan opbouwen, geduld hebben
 • karina de smet

  2 weken geleden
  Ik vind het goed dat dit ook eens besproken word. Die mevrouw van hamme mag wel werken aan haar taalgebruik daar heb je geen geld voor nodig, een beetje meer respect en beleefdheid vind ik. En hij bij de VDAB dit doe ik niet graag of dat wil ik niet doen, wij waren 14 en op fabriek , hadden niet te kiezen. Dat is gelukkig wel verbeterd dat men langer kan studeren, ik heb ondertussen al 23 jaar avondonderwijs gedaan, uw leven maak je zelf als je volwassen bent denk ik, toch?
 • stefan crama

  2 weken geleden
  En hoeveel zijn er niet die kinderen krijgen om juist van een hoop voordelen te kunnen genieten. Kom niet af met een kinderwens want eenmaal de kids er zijn kijken ze er zelfs niet naar om. Dat is ook een realiteit maar links wil het niet weten.
 • Robin Verheyden

  2 weken geleden
  Dat kan tot een verbreding leiden in de woordenboeken: de nieuwe armoede.
 • Nicole Vogelaere

  2 weken geleden
  Langdurig werkloos zijn maakt je ook vervreemd van de maatschappij, gewoon de telefoon oppakken word al angstig. Net als publieke plaatsen vermeiden. Men vergeet dat je overal snel buitenstaander word, nergens aan mee kan doen want een kopje koffie buiten de deur is al een flinke hap uit je budget. Je verliest er vrienden door en blijft in isolement achter. Gemakkelijk weer opkrabbelen lukt niet want je voel je niks meer waard in deze te snelle maatschappij. Hier beneden om worden is zo absurd
 1. Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf
  Play
  POPQUIZ

  Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf

 2. Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand
  Play
  Camping Coppens

  Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand