Krijgt Olga Leyers rode loper richting absoluut record?

VideoGelukkig was er Herman Brusselmans, die nu pas zijn entrée maakte in het Van Looy-spektakel, anders hadden wij de tiende aflevering van 'De Slimste Mens ter Wereld' amper of niet kunnen of willen uitzitten. Twee ondermaats presterende kandidaten, waarvan eentje nauwelijks was te verstaan, maakten het Olga Leyers wel heel gemakkelijk om haar zesde directe overwinning én een ticket voor een negende deelname binnen te halen.

 1. Hoe Axel Daeseleire voor de derde avond op rij 'vergeet' overwinning binnen te halen
  Video

  Hoe Axel Daeseleire voor de derde avond op rij 'vergeet' overwin­ning binnen te halen

  Elk jaar opnieuw duikt hetzelfde fenomeen op in 'De Slimste Mens ter Wereld': spontaan vormen zich quizzende koppels die elke avond opnieuw de nieuwkomer fijnmalen en na één deelname weer richting thuisfront sturen. En het is weer van dat: Olga Leyers en Axel Daeseleire gunnen de concurrentie niets. Axel stuurde eerst Tomas De Soete naar huis. Gisteren werd kipkap gemaakt van Leen Dendievel en vanavond ging Philippe Muyters voor de bijl. Nieuwkomer Dirk Van Tichelt, die maandag de arena instapt, is bij deze gewaarschuwd.
 2. Hoe zieke Van Tichelt koningskoppel Daeseleire-Leyers beheerst en (met wat geluk) naar huis speelt
  Video

  Hoe zieke Van Tichelt koningskop­pel Daeseleire-Ley­ers beheerst en (met wat geluk) naar huis speelt

  Nooit eerder gezien in 'De Slimste Mens ter Wereld': een kandidaat die een kotsemmertje naast zich heeft staan. 'Voor het geval dat...'. Bronzen medaillewinnaar en judokampioen Dirk Van Tichelt had de twijfelachtige eer van de primeur. "Eergisteren lasagna gegeten bij de buren en gisteren een hele dag overgegeven", klonk het. De emmer was voor de veiligheid. "Het gaat, zolang ik maar niet op mijn maag duw", lachte Dirk. De bronzen ster van Rio bleef lachen, want na een wat fletse aflevering, waarin vooral Jeroom weer à volonté scoorde, stelde hij vast dat Olga Leyers voor het eerst faalde in de filmpjesronde.
 1. Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug
  Play
  Missie Callcenter

  Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen