Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Koen De Bouw toont zijn Kempische zelve in nieuwe fictiereeks: “Zelfs van comedians krijg ik complimenten”

TVVeel reden tot lachen was er niet. Twee jaar lang zag Koen De Bouw (57) projecten door corona gefnuikt en durfde de acteur zichzelf geen loon uit te keren. Gemoedsrust vond hij tijdens die onzekere periode in zijn moestuin, bij zijn gezin en in de ontluikende acteercarrière van zijn zoon Jolan. De glimlach hervindt hij vanavond als Leon in ‘Glad IJs’, de reeks die te zien is op Streamz. Een tragikomische schurk die vaker lachwekkend dan angstaanjagend is. “Men is dat van mij niet gewoon.”

5 reacties

 • Peter Berg

  1 jaar geleden
  Altijd dezelfde acteurs. Kan deze echt niet verdragen, te groot ego en dat zie je in alle rollen die hij speelt.
 • jean-pierre vlasschaert

  1 jaar geleden
  Geef ons maar meer zulke series ipv al die zeverprogrammas.Dit is pas ontspanning.
 • Jos Zahirovic

  1 jaar geleden
  Schitterende reeks.
 • Benny De Keyzer

  1 jaar geleden
  Glad IJs als gezien op Streamz, Koen De Bouw is daar heel grappig in, goed gelachen met die serie.
 • Isabelle Seru

  1 jaar geleden
  Een top acteur, die zal nog veel mooie projecten doen.
 1. Na controverse door Netflix, die haar neerzette als zwarte vrouw: wat weten we écht over het leven van koningin Cleopatra?
  PREMIUM
  TV
  5

  Na controver­se door Netflix, die haar neerzette als zwarte vrouw: wat weten we écht over het leven van koningin Cleopatra?

  Het is al even geleden dat een Netflixdocumentaire nog eens zoveel verontwaardiging losmaakte bij het grote publiek. ‘African Queens: Queen Cleopatra’, vertolkt door Adele James en verteld door Jada Pinkett Smith, wordt de grond ingeboord op Rotten Tomatoes. Maar nog veel opmerkelijker: zelfs Egyptenaren zijn razend over de reeks, en roepen op tot een boycot. Oorzaak van de twist is de huidskleur van de iconische koningin, die volgens de programmamakers mogelijk zwart was. Waarom denken ze dat, en wat weten we écht met zekerheid over de onsterfelijke Cleopatra? “Ze sloot zich op in haar kamer, om daarna nooit meer buiten te komen.”
 2. Op reis met de camper: hoe kan je voordelig een mobilhome huren? En welke bestemmingen zijn ideaal?
  HLN Shop

  Op reis met de camper: hoe kan je voordelig een mobilhome huren? En welke bestemmin­gen zijn ideaal?

  Velen onder ons zijn momenteel druk in de weer met het smeden van vakantieplannen. Heb jij uitgemaakt waar naartoe deze zomer? En al een logeerplek op het oog die aan de verwachtingen voldoet en past binnen je budget? Waarom geen twee vliegen in één klap slaan en een mobilhome huren? Een app maakt dat tegenwoordig bijzonder eenvoudig. HLN Shop brengt in kaart wat je erover moet weten.