Jurylid Maarten van Rossem. Rechts: de quiz-kandidaten kregen de videoclip van ‘MaMaSé’ (2009) te zien.
Volledig scherm
Jurylid Maarten van Rossem. Rechts: de quiz-kandidaten kregen de videoclip van ‘MaMaSé’ (2009) te zien. © ANP - Screenshot YouTube

Jurylid in Nederlandse De Slimste Mens fileert K3: "Dit is verschrikkelijk, ook voor kinderzielen"

TVDe Nederlandse editie van ‘De Slimste Mens’ is volop bezig en kende vanavond in de Collectieve Geheugenronde een vraag over K3. “Verschrikkelijk”, schamperde het enige jurylid, historicus Maarten van Rossem (77). “De schimmel op het brein die later tot allerlei andere verschrikkelijke processen leidt”, aldus de voormalige hoogleraar.

6 reacties

 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  maarten van rossem ; een integer man met een heldere, klare kijk op de dingen en ze dan ook zo benoemd ; chapeau én respect ! ... NONKELJEAN
 • Luc Ver Eecke

  1 jaar geleden
  Ja , in feite heeft hij wel een beetje gelijk . En nu moet er weer een nieuwe gezocht worden . Juist goed om de Gert nog wat rijker te maken . En ze gaan dat weer op T.V brengen . Catastrofe , en achteraf nog een paar keer herhalen gelijk bijna alles ge kunt niets anders meer bekijken of het zijn herhalingen .
 • Stroobants Alexander

  1 jaar geleden
  Wij moeten van Nederlander geen lessen te leren.
 • Leen Demeyer

  1 jaar geleden
  Meghan, elke mens heeft kleine ergernissen. Dat is heel menselijk. Het is evengoed een teken van naastenliefde om dat te aanvaarden van elkaar en hier geen drama van te maken.
 • Gerry VAN DE KERKHOF

  1 jaar geleden
  Laat ons eerlijk zijn: de hoofdreden waarom DSMTW bij ons nog zo populair is, is omdat er regelmatig nog wat kan gelachen worden. De Nederlandse versie al eens gezien? Wat een droge bedoening zeg! Op die manier zou dat programma bij ons al jaren geleden zijn afgevoerd. En die zure jury helpt daar zeker niet bij. Ze hebben ons origineel met Marc Reynebeau willen imiteren, maar zelfs die had nog een groter gevoel voor humor.