Jurylid Maarten van Rossem. Rechts: de quiz-kandidaten kregen de videoclip van ‘MaMaSé’ (2009) te zien.
Volledig scherm
Jurylid Maarten van Rossem. Rechts: de quiz-kandidaten kregen de videoclip van ‘MaMaSé’ (2009) te zien. © ANP - Screenshot YouTube

Jurylid in Nederlandse De Slimste Mens fileert K3: "Dit is verschrikkelijk, ook voor kinderzielen"

TVDe Nederlandse editie van ‘De Slimste Mens’ is volop bezig en kende vanavond in de Collectieve Geheugenronde een vraag over K3. “Verschrikkelijk”, schamperde het enige jurylid, historicus Maarten van Rossem (77). “De schimmel op het brein die later tot allerlei andere verschrikkelijke processen leidt”, aldus de voormalige hoogleraar.

6 reacties

 • Jean Schepens

  1 maand geleden
  maarten van rossem ; een integer man met een heldere, klare kijk op de dingen en ze dan ook zo benoemd ; chapeau én respect ! ... NONKELJEAN
 • luc ver eecke

  2 maanden geleden
  Ja , in feite heeft hij wel een beetje gelijk . En nu moet er weer een nieuwe gezocht worden . Juist goed om de Gert nog wat rijker te maken . En ze gaan dat weer op T.V brengen . Catastrofe , en achteraf nog een paar keer herhalen gelijk bijna alles ge kunt niets anders meer bekijken of het zijn herhalingen .
 • Alexander Stroobants

  2 maanden geleden
  Wij moeten van Nederlander geen lessen te leren.
 • Leen Demeyer

  2 maanden geleden
  Meghan, elke mens heeft kleine ergernissen. Dat is heel menselijk. Het is evengoed een teken van naastenliefde om dat te aanvaarden van elkaar en hier geen drama van te maken.
 • GERRY VAN DE KERKHOF

  2 maanden geleden
  Laat ons eerlijk zijn: de hoofdreden waarom DSMTW bij ons nog zo populair is, is omdat er regelmatig nog wat kan gelachen worden. De Nederlandse versie al eens gezien? Wat een droge bedoening zeg! Op die manier zou dat programma bij ons al jaren geleden zijn afgevoerd. En die zure jury helpt daar zeker niet bij. Ze hebben ons origineel met Marc Reynebeau willen imiteren, maar zelfs die had nog een groter gevoel voor humor.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.